Feriemareridt – familie har mistet alt efter tragedie
familie-død-mistet-alt-1.jpg
Familien Neldahls mangeårige ven lå død i familiens entré, da de kom hjem fra ferie. Liglugt og råd har ødelagt familiens indbo og forsikringen vil ikke betale. "Det er et mareridt på alle tænkelige måder," siger René Neldahl. Foto: Red.
har mistet alt En familie fra Rødovre Parkvej er lige nu fanget i en ufattelig tragedie. Hjemvendt fra ferie finder de deres ven, der skulle passe deres hund mens de var væk, død på gulvet. Midt i sorgen over tabet af deres ven har lugten af lig ødelagt alle deres ejendele og gjort deres rækkehus ubeboeligt. Forsikringsmæssigt er de havnet i en gråzone, hvor indboforsikringen intet dækker.

Da familien Neldahl sent om aftenen den 18. juli satte nøglerne i hoveddøren, efter en lang rejse hjem fra Tyrkiet, ventede en lugt og et syn, de sent vil glemme.
En stank af råddenskab mødte dem som en mur og i entréen kunne de til deres store skræk se, at deres ven lå død på gulvet. Vennen var i familiens rækkehus på Rødovre Parkvej for at vande blomster og passe familiens hund.
Af ukendte årsager er han faldet død om.
Hvor længe han har ligget på gulvet ved familien ikke, men ud fra antallet af de anrettede madportioner til hunden ’Tøssen’, gætter de på, at han har ligget på gulvet i mindst fire dage. Familiens hund var hårdt medtaget, men overlevede.
”Det er så forfærdeligt te tab, for han var en fantas-
tisk ven af familien,” siger René Neldahl om sin nu afdøde skolekammerat, som passede huset. Rene har dog ikke har haft meget tid til at sørge eller bearbejde den voldsomme oplevelse. For familiens rækkehus var så stærkt medtaget af liglugten, at familien ikke kunne opholde sig i rækkehuset og siden er 80 procent af familiens ejendele blevet kasseret.
”Vi har smidt alt ud. Sofaer, senge, tøj og selv billeder og fotoalbums. Vi har smidt hele vores liv ud i en stor container. Stanken sad i alt og det kunne ikke fjernes,” forklarer René Neldahl, der troede, at familiens indboforsikring ville dække skaderne, men her var der ingen hjælp at hente.
Familiens indboforsikring dækker nemlig kun skader i forbindelse med vand, brand og tyveri samt pludseligt opståede skader, men ikke skader, som sker over et tidsrum, som tilfældet var.
”En indboforsikring dæk-
ker med andre ord ikke alle scenarier og det gør den så ikke i det her tilfælde. Der findes ikke en dækning, der kunne være tegnet for liglugt/forrådnelse,” oplyser Tjenestemændenes Forsikring til Lokal Nyt.

En familie uden ejendele
En forsikringsbetingelse som kom fuldstændig bag på familien Neldahl.
”Vi har altid troet, vi var dækket, hvis der skulle ske noget med vores hjem. Derfor kom det som et kæmpe chok, at vi står uden ejendele og selv skal betale for alt,” siger Britt Neldahl, der selv er førtidspensionist. Hendes mand René er i flexjob og familien har derfor ikke økonomi til at anskaffe sig et nyt hjem.
”Lige nu ejer vi stort set kun det tøj, vi havde med hjem i vores kufferter. Det hele føles så uvirkeligt og vi går rundt i en konstant tåge og har svært ved at forstå, hvad der er sket,” fortæller Britt fra familiens have på Rødovre Parkvej. Deres hjem er hermetisk lukket af og indenfor kører udluftningsapparater i døgndrift, så deres hjem kan blive beboeligt igen. Tapet skal fjernes, gulvbrædder brækkes op og der er ingen der ved, hvor længe det varer.
”Vi har fået at vide, der måske går fire uger. Måske varer det endnu længere tid,” lyder det nærmest opgivende fra René, imens han roder med en plastikpose med noget af familiens tøj.
”Stanken sidder helt oppe i næsen. Vi vasker vores ting med specielle væsker og Rodalon, men lugten hænger ved. Det er så modbydeligt,” siger René og slår opgivende ud med den ene arm.

Lys i mørket
Familien er blevet genhuset på Lucernevej og i haven på Rødovre Parkvej har de slået et telt op, hvor de vasker og renser nogle af de ejendele, som de håber kan reddes.
Midt i mareridtet har de heldigvis været omgivet af mennesker, der har hjulpet dem. Naboer, familie og venner har hjulpet med at tømme rækkehuset, lave mad og give krammere.
”Vi har mistet en ven og står midt i et forsikringskaos, men har fået så meget kærlighed, at jeg har svært ved at rumme det. Vi er virkelig taknemmelige over den støtte, vi har fået,” siger Britt og har svært ved at holde følelserne tilbage.
På Facebook vokser støtten også til familien. I Gruppen ’Støt familien Neldahl’ er der oprettet en indsamling, hvor alle kan støtte familien økonomisk til krisehjælp og generhvervelse af indbo.
Mette Bilde er blot en af de personer, der har valgt at støtte familien.
”Det er en ufattelig tragisk historie og derfor havde jeg lyst til at hjælpe. Familien mangler alt og jeg er helt chokeret over, at forsikringsselskabet ikke skal dække. Det kunne være sket for alle,” siger Mette Bilde.
Her kan du læse mere om, hvordan du kan støtte familien.

Familiens indboforsikring dækkede ikke de mange skader, men til gengæld glæder René, Britt og datteren Jessica sig over, at Boligselskabet Carlsro, DAB og DABs forsikringsselskab trådte til og hjalp med genhusning og rensning af rækkehuset. Foto: Red

 

Top