Annonce

Ét år med samvær og fællesskab
cafebiblioteket.jpg
Det uformelle og sociale værested, Café Mødestedet, kunne i juli måned fejre 1-års fødselsdag. Det fejrede brugere og frivillige med mad fra slagteren og lagkager i det gode vejr. Foto: Privat
fødselsdag Idéen med at starte en ikke-kommunal café i Kærene har vist sig at være en succes. Forleden kunne Café Mødestedet fejre 1-års fødselsdag.

Caféens navn fortæller meget præcist, hvad tanken med det sociale værested er og på caféens 1-års fødselsdag oplever de frivillige at stadig flere borgere bliver en del af fælles-
skabet.
Det var Udsatterådet, der tog initiativ til at oprette et ikke-kommunalt værested for socialt udsatte borgere på Café Biblioteket. Navnet blev Café Mødestedet og siden
har det stedet været et frirum for områdets borgere, der uden visitation kan få støtte og snakke med andre, der ikke er fagpersoner.
Til fødselsdagen i slutningen af juli måned blev der serveret god mad og hjemmelavede lagkager i caféen. Susanne Mikkelsen, der er boligsocialkoordinator i Kærene og medlem af Rødovre Udsatteråd, var med til at starte Café Mødestedet op sammen med frivillige og tidligere udsatte.
”Formålet med caféen er at fremme netværk og fællesskaber, så der er færre ensomme borgere. Målet er, at flere er en del af fællesskabet og har et sted at være sammen med andre. De frivillige fra Udsatterådet oplever, der kommer flere og flere brugere til i alle aldre,” fortæller Susanne Mikkelsen om det sociale mødested, hvor der altid er plads til flere.
”Hvis man går og føler sig alene, kan man møde nye rare mennesker i Café Mødestedet hver tirsdag til aftensmad, brætspil og hyggeligt samvær med andre,” siger hun.

Kommentarer
Top