Vil ikke kaldes for helte
louise-line-RC_008_170718_BP-kopier.jpg
Line og Louise hjalp i weekenden Ronnie tilbage til tryghed, efter han var faldet fire meter ned på trappen her foran Rødovre Centrum. Foto: Brian Poulsen
Dagens helte Line Hesdam og Louise Jørgensen er som alle andre, og så alligevel ikke. I manges øjne vil de være helte, men i deres egne øjne hjalp de bare til, da der var brug for det.

I weekenden lå en tilskadekommet ung mand ved trapperne i Rødovre Centrum. Flere mennesker gik fordi uden at spørge om Ronnie var okay. Set var han ikke. Han var lige faldet fire meter ned fra stentrappen og havde slået hovedet.
”Vi får lagt ham i aflåst sideleje, da han begynder at hoste og prøver at tale med ham, selvom han af og til mistede bevidstheden. Han havde blod i munden, hans øjne flakkede, han havde voldsomt ondt i hovedet og hans krop gik i krampe. Jeg får ringet efter en ambulance, der hurtigt var fremme og tog Ronnie med,” fortæller Line Hesdam.
Line var den første der gik hen til manden og fik efterfølgende hjælp af Louise og en kvinde mere. Nu kommer de med en bøn, så vi kan blive meget bedre til at hjælpe hinanden. Fordi en dag kan det være en selv, der ligger og har brug for hjælp fra andre.
”Det skal ikke være en løftet pegefinger, for det får ingen noget ud af, men mere et håb. Hvis man ser en der ligger og ikke har det særlig godt og nu er vi endda ved et center, så kan man søge ind i centeret og spørge en vagt, hvis man ikke vil stå med det alene. På den måde har man også hjulpet,” siger Louise Jørgensen og Line Hesdam.

Vi skal være bedre til at hjælpe
For mange mennesker er det svært, at gå over til en fremmed, også selvom om de er kommet slemt til skade. Det er dog utrolig vigtigt, at vi tør hjælpe hinanden, da det en dag kan være dig selv, der ligger og har brugt for hjælp af andre mennesker og for Louise og Line, som hjalp Ronnie forleden er det vigtigt for dem at understrege, at de ikke er helte, men blot hjalp til, da der var brug for det.

Annonce

”Det kan være svært for nogle at hjælpe fordi de er i forskellige situationer i livet, som måske gør at det er svært at hjælpe direkte, for eksempel hvis man har små børn med,” lyder det fra Line og Louise.

Kunne have været mig
For Lines vedkommende kunne det have været hende selv der var faldet og havde haft brug for hjælp, da hun har diabetes.
“Jeg har selv type 1 diabetes, så det kunne sagtens have været mig, der var faldet ned af trapperne i stedet og have slået mig ,” siger Line.
De to ud af de tre personer, som hjalp Ronnie, vil nok ikke lige glemme oplevelsen lige foreløbig, men der er godt nyt om Ronnies tilstand.
”Jeg har fået blomster af ham som tak, og han har det efter omstændighederne godt,” oplyser Line.

Kommentarer
Top