Olivers kamp mod tiden
oliver-laerlingeplads_006_050718_BP.jpg

MANGLER LÆRLINGEPLADS: Kan du hjælpe Oliver med en læreplads? Så kvitterer Rødovre Lokal Nyt med en artikel om dit samfundsansvar. Foto: Brian Poulsen

MANGLER LÆRLINGEPLADS: Kan du hjælpe Oliver med en læreplads? Så kvitterer Rødovre Lokal Nyt med en artikel om dit samfundsansvar. Foto: Brian Poulsen Foto: Brian Poulsen
Det Lokale Lærlingeløfte Oliver Schmidt søger efter en læreplads som tømrer, når han efter jul er færdig med andet grundforløb og skal mærke, hvad det vil sige at være på en rigtig arbejdsplads.
Det Lokale Lærlingeløfte
  • Hvis du skaber en ny praktikplads til en elev fra NEXT, kvitterer Rødovre Lokal Nyt med en fed historie om din virksomhed.
    Ialt mangler mere end 100 lokalt en læreplads.
    Hvis du vil vide mere om Det Lokale Lærlingeløfte, eller vil du gerne være med, så skriv til andre@rnn.dk eller ring til 31 12 26 10, så formidler vi gerne kontakten til NEXT.

Vi møder Oliver hjemme på hans bopæl en lettere stormfuld sommerdag. Vejret beskriver meget godt de måneder, Oliver har været igennem personligt. Havde der været modvind udenfor, ville elemeternes rasen også have vist den kamp den unge mand kæmper lige nu for at få en fremtid i tømrerfaget. Som hundredevis af andre flittige unge mænd, har Oliver nemlig svært ved at finde en lærerplads.
”Jeg er 19 år gammel, men 20 år, når jeg er færdig med grundforløb 2. Jeg har prøvet nogle forskellige ting indtil videre, men har fundet ud af, at tømrer er det jeg skal være. Jeg glæder mig helt sindssygt til endelig at komme ud igen og lave noget aktivt og lave noget tømrerfagligt, ” siger Oliver Schmidt.

Det lokale lærlingeløfte
Men først skal man altså have en lærerplads, og det er derfor Oliver har ringet til Rødovre Lokal Nyt.
Da avisen vandt titlen som Årets Virksomhed i Rødovre, brugte vi nemlig anledningen til at gøre en forskel sammen med den store forsamling af lokale erhvervsfolk. Det Lokale Lærlingeløfte, kalder vi initiativet, hvor vi tilbyder alle virksomheder, der tager en ny lærling fra Next en flot omtale i avisen.
”Men hvorfor ikke vende den om, og lade de unge efterlyse lærerpladser,” spørger Oliver, der til at starte med alligevel er lidt genert over at skulle have sit ansigt i lokalavisen.

Annonce

Forberedt sig grundigt
Oliver skal starte som tømrer til august og forbereder sig allerede så småt hjemmefra, da han har familie og venner der også er indenfor samme fag. Han har tidligere hjulpet til, når familie eller venner, har skulle bruge hjælp med bare det mindste, der kræver nogle gode hænder. Flere har tidligere spurgt, hvorfor han ikke tog den uddannelse, men det har han så gjort nu.
”Grunden til, jeg gerne vil være tømrer er, at jeg gerne vil bruge min krop og mine hænder til at lave noget. Jeg elsker at hjælpe andre mennesker, og engang hjalp jeg min fætter meget noget tømrerarbejde og der så jeg, hvad noget af arbejdet gik ud på. Fra den dag har jeg ikke været i tvivl om, at det er tømrer vejen jeg skal gå,” fortæller Oliver som er ekstremt spændt på at komme i gang efter ferien.

Tag en tur på dybt vand
Hans interesser skal du finde i det tømrerfaglige og i sport. Når snakken falder på et af de to emner, skal man være forberedt på at blive smidt ud, hvor de fleste ikke kan bunde. Det skal du dog ikke være bange for, da der er helt sikkert også er emner, hvor du kan sende ham på dybt vand.
”Jeg kan godt lide at bruge min tid på blandt andet sport, jeg dykker ned i de ting som andre måske ikke helt kender til. Jeg kan godt lide at vide noget som andre ikke helt ved og måske tænker om det virkelig kan passe, ” lyder det fra den søgende elev.
Tilliden vægter Oliver højt, da det for ham er med til at få en bedre præstation ud af ham, da det vil gøre det til et trygt sted at arbejde.
”Det jeg vægter højest er klart tillid. Mester skal kunne stole på mig, og jeg skal kunne stole på mester. Han skal kunne stole på, at jeg laver mit arbejde ordentligt. Det er også meget vigtigt for mig at jeg er et sted, hvor jeg er glad for at være og hver dag, når jeg går hjem fra arbejde, at jeg så glæder mig til at møde ind igen dagen efter,” siger Oliver der supplerer:
”De kan forvente en ung mand der kan lide at snakke med mennesker og en som gerne vil lære. Jeg tager mit arbejde meget seriøst for jeg vil så gerne det her. Jeg er perfektionist og stopper ikke mit arbejde, før jeg selv er 110 procent tilfreds,” oplyser han.

Fandt gnisten efter flere års søgende
”Jeg har tænkt meget over, hvad det egentlig er jeg vil og jeg har været ude og prøve flere forskellige ting, men uden at finde den store gnist og tænke, at det var bare lige mig og det ville jeg gerne gøre i rigtig mange år ud i fremtiden, på nær et tilfælde,” fortæller han og forsætter:
”Min fætter ringede mig op en dag og spurgte om jeg kunne hjælpe ham med noget. Først tænkte jeg på, hvad det egentlig var han skulle bruge hjælp til, men jeg sagde ja og han kom og hentede mig. Det viste sig så at være noget tømrerfagligt og jeg sprang egentlig bare ud i det og hjalp ham. Efter opgaven var færdig gik jeg med den gnist, som jeg ellers ikke har kunne finde. Nu jeg har sommerfugle i maven og glæder mig enormt meget til at begynde på uddannelsen,” afrunder Oliver Schmidt

Hvorfor lige Oliver
Mange unge er i kamp om, at det bliver lige præcis dem som får en læreplads og skulle tømrermester sidde og læse med, og have tankerne om, hvorfor det lige præcis er Oliver han skal vælge, så kan den kommende lærling selv give svaret.
”Det er mig, de mangler, fordi jeg er en de kan stole på, og jeg vil det her mere end noget andet. Jeg vil gerne stå et sted og være stolt over, at have været med til at lave lige netop det. Jeg er også en person som er nem at snakke med og en humørspreder, måske et lille plus, at jeg også har et kørekort,” slutter Oliver

Kommentarer
Top