Ny gårdbestyrer har ja-hatten på
rødovregaard-ny-bestyrer-jens.jpg

Et af de steder, der er fra før 1900 tallet i Rødovre er Rødovregaard, der her ses bag den nye bestyrer.

”Det er enormt inspirerende at arbejde sammen med mennesker, der har et særligt 'drive'. Det har mange af de mennesker og foreninger, der kommer her på gården,” siger 52-årige Jens Dedenroth Strøm Foto: Red.
rødovregaard 52-årige Jens Dedenroth Strøm er ny styrmand på Rødovregaard. Som facilitator på den store foreningsgård ser han det som sin fornemmeste opgave at sige ja og omfavne brugernes idéer, uanset hvor skøre de er.

Det er lidt af en tidslomme og her er enormt behageligt at være,” siger Rødovregaards nye bestyrer og tager sig et kig rundt på gårdspladsen.
”Gården omfavner en og man kan godt mærke suset og fornemme, at der er gået utrolig mange mennesker gennem portene,” siger Jens, inden han stopper talestrømmen og kigger sig rundt.
Han har været ansat som daglig leder af kommunens historiske foreningsgård siden 1. februar, hvor han overtog hvervet fra Bent Hansen, der i 23 år havde ledet gården.
Jens Dedenroth Strøm kommer fra en stilling i Herlev Kommune, hvor han i 15 år har været sparringspartner for byens
unge. I Herlev blev han ansat til at etablere et ungdomskulturhus på de unges præmisser og efter en lang rejse følte han, at nu var tiden inde til at prøve noget nyt.
”Jeg var i mine start 30’ere og flugtede med de unge på en anden måde. Da jeg sluttede i jobbet var jeg 51 år og havde ikke
ligeså let ved at sige ja til alle deres idéer. Det hænger måske sammen med, at jeg havde fået børn i mellemtiden og var et andet sted i mit liv. Derfor tænkte jeg, det var på tide, at andre tog over,” fortæller Jens, der i stedet søgte det ledige job på Rødovregaard, hvor målgruppen må siges at være en anden.

Det handler om at sige ja
På Rødovregaard ser Jens Dedenroth Strøm frem til facilitator-funktionen, som jobbet indebærer og at fortsætte med at arbejde i et felt, hvor mange frivillige ildsjæle på hver deres måde bidrager og skaber liv på gården. For ham handler det om at underbygge de mange gode idéer, der opstår og undgå at sige nej alt for mange gange.
”Rødovregaard er brugernes gård og for mig er det vigtigste hele tiden at have fokus på brugerne. Det er deres bygning, så jeg ser det som min opgave hele tiden at kunne sige ja. Alle synes, at lige præcis deres idé eller projekt er det vigtigste og det kan jeg faktisk godt forstå. Fra deres synspunkt er deres idé den bedste og min rolle bliver så at løse de udfordringer, jeg møder, uanset hvor mærkelige de måtte være. Jeg har ikke sagt nej endnu og det synes jeg som udgangspunkt heller ikke at man skal,” siger Jens, der privat bor i Valby sammen med sin kone Line og parrets tre børn.

Skal komme nedefra
Som ny gårdbestyrer kommer Jens ikke til at arrangere rockkoncerter i baghaven eller på anden vis være manden, der med nye tiltag skal lokke borgere til fest. Han skal i stedet være en slags fødselshjælper til de projekter, som gårdens foreninger ønsker at stable på benene.
”Jeg er vild med skøre, sjove og anderledes projekter. Verden er stuvende fuld med arrangementer og tilbud, hvor man kan deltage som tilskuere.”
“Jeg tror, at mennesker selv har brug for at være medarrangører, skabere af begivenheder og events. Det kan ske på steder som Rødovregaard. Det er brugernes egen platform og jeg håber, jeg kan sige ja til at deres projekter,” siger den nye bestyrer af Rødovregaard.