Kun Tårnby har dårligere erhvervsklima end Rødovre
byggeri.jpg

Rødovre er blandt de kommuner, der opkræver den højeste dækningsafgift.

Kun Tårnby har dårligere erhvervsvenlighed end Rødovre.
Erhvervsvenlighed Igen igen sabler Dansk Byggeris årlige analyse af kommunernes erhvervsvenlighed Rødovre ned. Byen der ellers tiltrækker hundredevis af nye virksomheder hvert år, har hovedstadens næstringeste erhvervsklima, mener Dansk Byggeri.
Sådan er hovedstadskommunerne placeret på ranglisten

 

Kommuner 2017 2018 Ændring  
  Hovedstaden      
  Vallensbæk 40 39 1
  Gladsaxe 62 50 12
  Ballerup 71 51 20
  Gentofte 48 56 -8
  Herlev 64 62 2
  Frederiksberg 58 66 -8
  Lyngby-Taarbæk 89 70 19
  Brøndby 86 71 15
  Høje-Taastrup 73 77 -4
  Dragør 78 85 -7
  København 95 86 9
  Glostrup 91 89 2
  Hvidovre 92 90 2
  Ishøj 87 93 -6
  Albertslund 96 95 1
  Rødovre 97 96 1
  Tårnby 98 98 0
                 

Fakta om kommuneanalysen

Dansk Byggeri har i syv år taget temperaturen på de danske kommuners erhvervsforhold og udarbejdet en rangliste over erhvervsvenlighed.

Analysen er baseret på 30 forskellige parametre fordelt på syv overordnede temaer, der alle viser, hvor erhvervsvenlige, de enkelte kommuner er. Temaerne er: byggesagsbehandling, skatter og afgifter, udlicitering af driftsopgaver, erhvervsaffald, udbudspolitik, arbejdsmarked og uddannelse samt kommunale kendetegn som for eksempel kommunale investeringer og antallet af byggetilladelser.

Seks kommuner rundt om København ligger blandt de ti dårligst placerede i hele landet, når Dansk Byggeri måler erhvervsvenligheden i Danmark.

Tårnby indtager suverænt sidstepladsen, og lige så sikkert er det, at Rødovre er altså den næste, hvis man læser tabellen fra bunden. .”Det er beskæmmende at se, hvordan København og omegnskommunerne er placereret i år. Der er ingen grund til, at halvdelen af kommunerne står i kø i bunden af ranglisten. Resultatet burde give stof til eftertanke. Og Dansk Byggeri Hovedstaden står klar til at øge dialogen og samarbejdet om, hvordan vilkårene for de lokale virksomheder kan blive bedre,” siger formand for Dansk Byggeri Hovedstaden Mads Raaschou.

Paradoksalt nok, har han selv virksomhed i Rødovre.

I undersøgelsen bliver kommunerne bedømt inden for syv overordnede temaer. Og her ligger nogle af hovedstadskommunerne godt placeret.

 

Både tiltrække og fastholde

Vallensbæk Kommune ligger nummer eksempelvis nummer ét i landet, når det gælder udbudspolitik. Kommunen sender mange tekniske driftsopgaver i udbud. Gladsaxe Kommune ligger nummer to i kategorien ’kommunale kendetegn’, der blandt andet omfatter kommunens investeringer i bygge- og anlæg og antallet af byggetilladelser. Rødovre udmærker sig desværre på ingen måder positivt i undersøgelsen.

”Det er vigtigt for alle kommuner at kunne tiltrække og fastholde virksomheder. De mange virksomheder i den enkelte kommune skaber vækst, arbejdspladser og indtægter. Kommuner og erhvervsliv har en fælles interesse i og et stort fremadrettet arbejde med at skabe gode rammevilkår for virksomhederne,” siger Mads Raaschou.

Det efterhånden obligatoriske stempel som havende det værste erhvervsklima i landet får dog ikke formand for Beskæftigelsesudvalget, Annie Arnoldsen Pedersen til at ryste på hånden.

”En måde man åbenbart kan springe op ad listen, er ved at udlicitere flere kommunale opgaver. Det er ikke vores erfaring, at borgerne får bedre kvalitet for pengene ved den øvelse,” siger Annie Arnoldsen Pedersen og fortsætter:

”Vi skal forvalte borgernes skattepenge bedst muligt og jeg mener ikke, vi skal begive os ud i alle mulige udliciteringsforsøg blot fordi, det ville se godt ud i en undersøgelse faciliteret af en interesseorganisation.”

 

 

 

Kommentarer
Top