Indvandrerkvinder får primetime alene i Islevbadet
Islevbadet_027_230216_BP.jpg

Islevbadets Motionister kan ikke forstå, hvorfor kommunen vælger at lukke svømmehallen, så indvandrerkvinder kan bade alene uden at bruge hele bassinet midt i den bedste tid.

Islevbadets Motionister kan ikke forstå, hvorfor kommunen vælger at lukke svømmehallen, så indvandrerkvinder kan bade alene uden at bruge hele bassinet midt i den bedste tid.
Islevbadet Hvis Rødovre Kommune insisterer på at forfordele indvandrerkvinder, der ikke vil bade sammen med andre mennesker, bør kommunen finde en tid til dem, der ikke går ud over så mange andre foreninger, mener Islevbadets Motionister. 

Kun to gange i avisens levetid er bølgerne i Islevbadet gået så højt, at de har plasket spalterne i Rødovre Lokal Nyt til med ris og ros. Da Rødovre Kommune som et led i en spareøvelse fjernede den offentlige adgang til badet, som derfor i dag fungerer som en svømmehal kun for foreninger, og da man tildelte særskilte svømmetider til indvandrerkvinder, så de kunne bade alene med gardinerne trukket for. 

Nu flere år senere er den gal igen. 

Islevbadets Motionister ærgrer sig over, at kommunen har givet indvandrerkvinderne en af de bedste tider i hallen. Ikke fordi de ikke må få en god tid, men fordi de andre foreninger, som bruger hallen, deler tiderne og hallen og derfor kan være flere om at svømme på de bedste tider samtidig. 

“Jeg skal ikke blande mig i, hvordan kommunen disponerer over anlæggene, men alle andre kan godt dele bassinet. Så er det besynderligt, at de skal have det hele for sig selv,” siger Mogens Granild, der er formand for Islevbadets Motionister. 

Han mener, kommunen burde have fundet et tidspunkt, hvor der alligevel ikke var andre, der brugte hallen, for så ville alle jo være glade. 

“Man skulle have lagt deres tid fra 12 til 13 eksempelvis. Det kunne man gøre ved at udvide bassinets åbningstid med en enkelt time. Det kan ikke koste alverdens,” understreger han. 

 

Det bedste og billigste tidspunkt

Men det gør det faktisk, forklarer Rødovre Kommune i et svar til Rødovre Lokal Nyt. 

“Det er sådan, at Islevbadets Motionister ikke har haft den tid før. Fordeling af tider til foreningerne sker ud fra en 4-årig periode, der følger kommunalbestyrelsesperioden. Der kan derfor kke komme nye foreninger ind bare sådan lige, og så har vi den her forening, der ikke har været der i den sidste periode, som nu gerne vil tilbage igen. De går så ind på lige fod omkring fordeling af tiderne,” forklarer Henning Elmelund, der er chef for kultur- og fritidsområdet i Rødovre Kommune. 

“Vi har lige præcis lagt dem på det tidspunkt, hvor de er til mindst gene for andre og det er der om lørdagen. Jeg synes det er udmærket, at vi har mulighed for at tilbyde de her kvinder den her tid, hvor vi har gjort plads til dem i åbningstiden. Ellers skulle vi have udvidet åbningstiden og det ville have medført udgifter. Og så er det iøvrigt det tidspunkt, de har haft før,” siger Henning Elmelund og tilføjer:

“Jeg har skrevet til motionisterne, at brugerbestyrelsens fordeling af tider kan ankes til Folkeoplysningsudvalget, for det er dem, der har den endelige beslutning og det endelige ansvar. Så hvis de ønsker at forfølge sagen, kan de jo godt gøre det.”

Du kan læse hele foreningens brev til kommunen i Rødovre Lokal Nyt. 

Kommentarer
Top