Afblæser afrikanske tilstande på vandområdet
vand-have_BEELINE.jpg

Rødovre Kommune afblæser vandkrisen indtil videre efter, at vanvittigt overforbrug nu er normaliseret.

Rødovre Kommune afblæser vandkrisen indtil videre efter, at vanvittigt overforbrug nu er normaliseret. Foto: Bee-Line
Tørke Rødovre Kommune var i sidste uge på nippet til at indføre noget nær afrikanske tilstande på vandområdet. En akut vandmangel truede nemlig, da Rødovre brugte 15 procent mere vand end normalt, vel at mærke i en periode, hvor HOFOR havde bedt alle om at holde igen. 

Krisen er afblæst. Der bliver ikke indført vilde krav, forbud og tjek af dit vandforbrug i denne omgang. Selvom HOFOR havde meldt ud, at vi skal holde lidt igen med vandforbruget, kunne Rødovre Kommune i de sidste to uger ikke måle en nedgang i forbruget.

“I øjeblikket bruger vi i gennemsnit 15 procent mere vand end vi plejer og det sætter systemet under pres. Pt. er der ingen problemer, men f.eks. ved et nyt pesticid fund, som vi gjorde i Hvidovre, eller en pumpestation der havarer vil vi stå med en udfordring,” forklarede Michel Berg fra Teknik- og Miljøudvalget ellers forleden fordi han også har en ansvarspost i netop HOFOR.

Annonce

 

Overvejede inspiration fra Afrika

“Vi har meldt ud til kommunerne, at de skal spare, så meget de kan på de offentlige arialer, og håber på den måde at kunne undgå et privat forbud. Målet er klart at vi skal undgå et forbud for private, men fortsætter sommeren på fuldt blus, og kan vi ikke få forbruget ned, kan det være svært at komme uden om,” sagde Michel Berg, der efter de seneste dages regnskyl og byger dog slipper for at foreslå vilde spareråd, som dem, man bruger i Sydafrika:https://blog.rhinoafrica.com/2018/01/23/tips-saving-water-cape-town/ 

“De er et fint supplement til de borgere der virkelig vil gå til den og spare på vandet,” siger Michel Berg med et smil, mest glad for at kunne afblæse krisen og istedet henvise til HOFORs mere moderate forslag: https://www.hofor.dk/pressemeddelse/hold-paa-vandet-toerken-giver-problemer/

 
 
Kommentarer
Top