Vi er på fornavn med alle
terrassecafeen_003_060618_BP.jpg
Linda og Johnny har forvandlet Terrassecaféen til et moderne sted uden at glemme de gamle dyder.
en stor familie Det er ikke kun bag disken i Terreasse-caféen, at personalet kalder sig for én stor familie. I den lille hjørnecafé med udsigt over de handlende i centeret kender de ansatte nemlig alle gæsterne og ejerne er gift med hinanden.

“Har du savnet mig.” Svaret lyder lige så hurtigt og højt, som Terrassecaféens ejer, Johnny Lykkegaard, spørger en af kunderne.
“Næææææ.” Men det er sagt med et smil, for stemningen på Terrassecaféen i centeret er lige præcis god nok til, at kunden faktisk har savnet Johnny – og ikke mindst det stiltiende selskab med de andre gæster – en lille smule.
“Sådan er det hver dag,” siger Johnny, der sammen med hustruen Linda Kastrup har shinet Terrassecaféen op, så der ikke længere er den samme brune værtshuståge over indretningen.

Ændrer menukort
“Der skal være plads til alle, men vi vil gerne have et blandet klientel og det skal afspejles i indretningen og på menu-kortet, som vi ændrer til noget mere sæsonbetonet lige om lidt. Det har ikke ændret sig i 16 år før vi kom,” når Johnny Lykkegaard at sige inden han igen må rejse sig halvt i stolen og sige højt:
“Der kommer Ove og Marianne da.”
“Alle kender alle. Det er det vi gør her. Vi er på fornavn med de første 100 gæster. Der er så mange enlige mennesker i Rødovre og de kan godt lide at komme her, fordi de har boet i byen i 50 år og kender hinanden fra arbejdet og fra foreningerne, og nu måske er alene. Det er ikke fordi de sidder ved samme bord og snakker, men de hilser på hinanden og får lige en hurtig sludder,” forklarer Johnny Lykkegaard.Det handler om at have stemning hele dagen
Faktisk betyder stamkunderne så meget for den lille restauration ved Vanduret, at Johnny og Linda arrangerer julefrokoster og påskefrokoster for kunderne. Mange af dem napper altid lige en kop kaffe, når de skal i centeret.
“Der er ikke nogen økonomisk gevinst i at have gæster der kommer og hygger sig med én kop kaffe og kun er her om formiddagen, men vi har masser af plads og det skaber en god stemning og betyder meget for folk, at man kan have sit hjerterum her og blive mødt af åbenhjertet personale,” forklarer Johnny, der har en fortid som ejer af Restaurant Bellahøj også.

Fællesspisning for de ældre enlige
“Dengang var der fire bryllupper hver lørdag og jeg så aldrig min søn. Nu har vi fået mere tid til familien derhjemme, men også mere tid til familien her.
“Vi tager tankegangen med ud i caféen og vil stå for fællesspisningsaftener et par gange om året med en dagens ret, hvor man kan komme og hygge sig med andre. Vi vil gerne samle mange af de enlige mennesker. Faktisk har vi allerede set dem så tit, at vi ringer og efterlyser dem, hvis vi ikke har hørt fra dem en uges tid,” understreger ægteparret.

Kommentarer
Top