Stammedansere og bænkevarmere
Byfest_2017_Aftenbilleder_160617_IN-5-of-29.jpg

Rødovre Byfest: Torsdag, fredag, lørdag og søndag er det igen tid til at teste teltene på Rådhusplænen. Foto: Ian NIielsen

Rødovre Byfest: Torsdag, fredag, lørdag og søndag er det igen tid til at teste teltene på Rådhusplænen. Foto: Ian NIielsen
Rødovre Byfest Klokken er kvart i stammedans, men heldigvis har du masser af dage til at finde din plads på bænken ved siden af vennerne til den uundgåeligt uundværlige byfest.

Det giver en god klang af endnu bedre gamle dage, når teltpælene til Rødovre Byfest i disse dage bliver hamret i rådhusplænens golde jord.
Og de skal hamres meterdybt ned, for teltet kommer til at lette i år, lover den musikalske husalf, DJ Wallin.
“I år er det tiende år jeg står bag mixerpulten, men det betyder ikke, at der går nostalgi i den. nostaligen sker ude ved bordene, hvor gamle venner genfinder hinanden og hvor fællesskabet danser sammen,” siger Martin, der ikke er bange for at love et musikalsk program, der tiltrækker både dem med høje og lave CPR-numre.
Der vil nemlig være et såkaldt musiktelt for dem, der bedst nyder deres rytmer siddende ned – og et festtelt for dem, der bruger den pendulfaste visittur i baren som en undskyldning for lige at teste bænkenes danseholdbarhed.
“Vi har fanget det helt rette mix mellem ørehængere og basarm, alt sammen leveret af lokale kunstnere. Det betyder meget for os at holde det lokalt, ellers går det fra at være en byfest, der er en social og kulturel begivenhed til at være en vegaterisk plukkeæblerfest. Der skal også være plads til at slutte af på sidstnævnte måde hver aften, men vi skal rumme det hele,” understreger Martin Wallin.

Bro og Morphar
Han er stolt som en lille dreng i nye fodboldstøvler over, at man har fået Bro til at holde pause fra rejsen sydpå for at slå sig løs på hjemmebanen.
“Han skal spille 100 koncerter i de her uger, så det er et kæmpe scoop for os at få ham til at underholde, men det har også været lidt af en drøm for ham, så derfor er det lykkedes for os,” siger Martin Wallin, der også glæder sig til at give plads til den lokale ordsmed MILBO, der med 2 millioner streams på Spotify må trække en fan eller to med ind under teltdugen.
Det gør B.77 Mandskor som altid også, når de med evergreens sunget fra bunden af en grøn flaske, igen og igen viser hele verdenen, at der ikke er længere fra dansegræsset i teltet og til madvognen på pladsen, end der er fra Rødovre til Mandalay.

Annonce

Rituel stammedans
Skulle man gå med bryllupstanker er der ingen undskyldning for ikke at besøge Rødovre Byfest fredag aften klokken 19, hvor byens bedste Morphar deler syng-med-bolsjer ud i form af en sand hitparade fra de bedste playlister i Verdenen. Morphar & The Ladykillers hedder bandet, der i gamle dage gjorde skolegården på Rødovre Skole usikker, men idag har et skudsikkert set-up med Justin Timberlakestemmer og Oliver Bjerrehus look.

Gnarls Barkley kæmper derfor om pladsen med Britney Spears, Franz Ferdinand og The Strokes, når nogle af byens flotteste fyre folder sig ud i skjorter og slips. Vi tør godt love, at du kommer til at skråle og danse SÅ meget med, at du ikke bagefter kan stalke dig frem til, hvad hende den lækre fra bord nummer 2 hedder ud over Maria på Facebook, hvis hun overhovedet er at finde i det digitale univers.

Men det er okay. Du har måske husket at give hende dit nummer, eller også er du med garanti at finde på din plads igen dagen efter, for festen fortsætter om lørdagen, hvor der i stuen, derhjemme er landskamp mellem Danmark og Peru, mens den rituelle stammedans om det lokale fællesskab fortsætter i trygge rammer i hjertet af hjertebyen. Hvem ved måske med mandestrip, mens mændene drikker sig mod til foran landsholdsflimmeren.
Der findes mildest talt ikke andre fester, hvor det er sjovest at sidde på bænken. Eller danse på den måske.

Kommentarer
Top