Skal du være Rødovres nye kirketjener
rødovre-kirke_160810_BP.jpg

Rødovre Kirke mangler en kirketjener på halv tid - er det dig?

Rødovre Kirke mangler en kirketjener på halv tid - er det dig?
Nyt job Du skal både lære førstehjælp og vide, hvordan man opfører sig til en begravelse. Til gengæld betyder din alder ingenting, hvis du vil være Rødovres nye kirketjener.
Jobopslag

Ansøgning sendes til

Rødovre kirkes sognehus

Kirkesvinget 3

Kurt Faber

kontaktperson

mail: kurt@kurtfaber.dk

tlf. 24 60 50 35

Sidste friste 14 juni.

Hvad kræver det egentlig at være kirketjener?

Faktisk kræver det ikke nogen speciel uddannelse at blive kirketjener til at starte med, men man skal gennem et fem ugers kursus som tages inden for de første to år.

”Kirken betaler kurserne. Kurserne omhandler bl.a. førstehjælp, hvordan en gudstjeneste og en begravelse er fra A til Z og noget om rengøring,” forklarer Kurt Faber fra Rødovre Kirke.

Han har selv været kirketjener i mange år, og ved, at alder ikke har noget at sige, bare man er moden i sindet.

”Vi har haft et par løse vikarer her i starten af 2018. Den ene på 22 år og en på 72 år,” siger han.

Der er tale om en halvtidsstilling i kirken, der er en lidt anderledes arbejdsplads.

 

Masser af kultur

”Det siger sig selv, syntes jeg. Kan man lide kultur, må man sige, at Rødovre Kirke er stedet. Kirken er som den står fra år 1664 med altertavle fra 1595 samt andre ting af historisk interesse. Jo, der er en grund til, jeg kalder den Rødovre Domkirke. Den oprindelige kirke fra 1200-tallet kan ses inde i kirken som et fundament af kampesten er flere steder,” siger Kurt Faber, der er kontaktperson til interesserede kommende kirketjenere.

”Vi har et godt team, som består af kordegn, kirketjener, kirke- og kulturmedarbejder, en organist, en kirkesanger samt et antal kirkegårdsgartnere. Der er flere præster samt en provst på halv tid. Sognet er i udvikling, da der bygges i IrmaByen og på grunden ved DamhusTivoli.

Det er altså en kirke i udvikling,” siger Kurt Faber, der kan kontaktes på mail: kurt@kurtfaber.dk og telefonnummer 24 60 50 35. 

Kommentarer
Top