Rødovredagen bliver musikalsk og velsmagende
Rasmus_Walther_Roedovredagen_090917_IN-71-of-80.jpg
Sidste år satte Rasmus Walter punktum for 'Rødovredagen' med en koncert i silende regnvejr. Hvem der skal optræde på scenen på rådhuspladsen til efteråret er fortsat en kommunal hemmelighed. Foto: Arkiv
rødovredagen Fællesspisning ved langborde, besøg af kendiskok, underholdning og workshops i lange baner. Rødovre Kommune er så småt ved at lægge byggestenene til efterårets store folkefest; Rødovredagen.

Vejrguderne var ikke Rødovre nådige, da sidste års stort anlagte folkefest ved rådhuspladsen løb af stablen i september. Rødovredagen blev en våd fuser af dimensioner, men i år bliver det anderledes (7-9-13).
Fra politisk side er det allerede besluttet at ’Rødovredagen’ skal være en lokal tradition, der hvert år skal samle borgerne om diverse aktiviteter. Det er tredje år i træk, at Rødovre Kommune inviterer til folkefest og årets ’Rødovredagen’ ser ud til at blive større end de foregående. Kommunen har en forventning om, at mere end 40 foreninger vil være repræsenteret på dagen, hvor der også vil være debatter, workshops og underholdning.
”Vi ser frem til at hylde fællesskabet og det frivillige foreningsliv, dagen bliver en videreførelse af ’Rødovredagen’ som vi kender fra de to sidste år,” siger Michael Trøjborg, der er Stabschef i Rødovre Kommune, der forventer at dagen bliver endnu større i år.

Smag på byen
Den sidste måned har Rødovre Kommune, sammen med en gruppe frivillige, inviteret alle til fællesspisning på Rødovre Gymnasium for at afprøve, hvordan et folkekøkken kan folde sig ud lokalt. På ’Rødovredagen’ vil gode måltid er også komme i centrum.
Den kendte tv-kok Claus Holm deler ud af sine erfaringer, og rådhuspladsen bliver omdannet til et folkekøkken med fællesspisning.
”Jeg håber, jeg kan inspirere til mere smag, kant og kærlighed i hverdagene i Rødovre. I køkkenet kan alt lade sig gøre,” udtaler Claus Holm, der er kendt for den karakteristiske kasket og de store briller.
Efterfølgende tager Rødovres folkekøkken over. Det er startet op med stor succes i foråret. De frivillige vil aktivt arbejde med de fem grundsmage i deres servering, som kan nydes ved langborde sammen med andre Rødovreborgere.
”Årets ’røde tråd’ er vores fokus på mad og folkekøkkenet og vi lægger op til, at det er frivillige der er med til at stå for madlavningen på Rødovredagen,” siger Michael Trøjborg.

”Mad, der smager, gør en verden til forskel. Det er helt vildt, hvad det kan gøre ved os,” siger kok Claus Holm, der gæster Rødovredagen til september. Foto: Presse

Musikalsk es i ærmet
Fra scenekanten vil elever fra Rødovre Musikskole blandt andet optræde, og senere på aftenen vil der komme et musikalsk indslag med pondus. Sidste år var det storcharmøren Rasmus Walter, der kunne opleves, da mørket var faldet på, men hvem årets kunstner eller band bliver, vil Rødovre Kommune ikke ud med på nuværende tidspunkt.
”Det bliver et navn der appellerer bredt, men mere kan jeg ikke sige,” fortæller Michael Trøjborg.
Det ligger til gengæld helt fast, at Rødovredagen folder sig ud på og omkring rådhuspladsen lørdag den 8. september fra klokken 13.00-18.30.

Fakta

Rødovre Kommune har besluttet at gøre Rødovredagen til en tradition. Dagen blev for første gang arrangeret i 2016 som et formiddagsarrangement med debatter og workshops, og i 2017 blev Rødovredagen markant større med over 40 deltagende foreninger, masser af debatter, workshops, teater og musik. Rødovre Kommunes forventning er, at dagen bliver endnu større i år.