Annonce

Kærlighed til krig – men ingen kanoner
Krigsfestival_PÑ_Volden_170617_IN-39-of-77.jpg

Den vilde sommer betød, at den krigshistoriske festival måtte kæmpes uden kanoner.

Den vilde sommer betød, at den krigshistoriske festival måtte kæmpes uden kanoner. Foto: Ian Nielsen
Krighistorisk Festival Tusinder og atter tusinder brugte weekenden på Krigshistorisk Festival på dét der engang var Rødovres største Bybefæstning.

Et sjældent syn ramte de lækkersultne kunder i iskøen i Rødovre Centrum søndag eftermiddag, hvor en gammel soldat pænt ventede på at få serveret en Gammeldags til sig selv og sin tilsyneladende nostalgisk klædte hustru.
Men det var ingenting imod, hvad man kunne se på den gamle Bybefæstning, Vestvolden.
Her kunne man slipper for både folkemødesnak, VM-feber og Byfesttømmermænd og istedet hygge sig med vikingebrøl, gladiatorkamp og sværdkamp på hesteryg.


Til gengæld var der ikke plads til de traditionelle kanonbrag.
Den vilde forsommer betød nemlig et afbrædningsforbud og dermed ingen kanonskud heller.
Trods regnskyllet natten til søndag var vejret nemlig med krigsguderne denne weekend. De mange solrige uger op til festivalen betød dog også, at Hovedstadens Beredskab fredag indførte afbrændingsforbud.
“Det var en streg i regningen, at vi ikke kunne fyre kanoner og effekter af som planlagt, men alle har vist stor forståelse for det. De mange deltagende aktører leverede nogle flotte opvisninger og nogle fantastisk spændende lejre, og de viste tydeligt, hvordan levende historieformidling kan fange publikum i alle aldre, tilføjer Martin Jespersen.
Det bliver spændende om der bliver plads til Sankt Hans bål i år, men det tænkte de tusinder af gæster nok ikke så meget over.
De havde nemlig travlt med at kigge på reenactors fra hele landet, som havde indkvarteret sig på en 1200 meter lang tidslinje ved den historisk vold og viste soldaterlivet, som det har set ud gennem de seneste 2000 år – fra romertid, jernalder og vikingetid til amerikanske borgerkrig, verdenskrige og kold krig.
“Det har været en fornøjelse at se, hvor stor interesse der er for historien, og hvordan børn og voksne sammen er gået på opdagelse i de mange lejre langs tidslinjen. Vi har haft besøg af rigtig mange mennesker, siger Martin Jespersen, festivalchef og museumsleder i Oplevelsescenter Vestvolden.

Annonce

20.000 tilskuere til krig
Han vurderer umiddelbart, at besøgstallet har været i nær sidste år, hvor 20.000 kom forbi til åbningen af den første Krigshistorisk Festival.

Kommentarer
Top