Ingen brændende hekse i år
sankt-hans_2014_16_230614_BP.jpg
En lang periode uden nedbør betyder, at der hverken bliver sunget midsommervise eller tændt bål på rådhusplænen Sankt Hans aften. Rødovre Kommune har besluttet af aflyse hele arrangementet som følge af afbrændingsforbuddet. Foto: Arkiv
aflyser sankt hans En lang periode uden nedbør betyder, at der hverken bliver sunget midsommervise eller tændt bål på rådhusplænen Sankthansaften. Rødovre Kommune har besluttet af aflyse hele arrangementet som følge af afbrændingsforbuddet.

Rødovre Kommune har for vane at samle flere tusinde borgere på rådhusplænen Sankthans, men på lørdag vil der være gabende tomt på den store plæne.
Hovedstadens Beredskab har indført afbrændingsforbud i hele beredskabets område og da forbuddet omfatter al brug af åben ild og afbrænding, bliver der ingen knitrende ild og store flammer på plænen.
Rødovre Kommunes arrangement på rådhusplænen er ellers et tilløbsstykke for især børnefamilier, da aftenen udover hekseafbrændinger og borgmesterens båltale, byder på madboder, musikalsk underholdning fra scenen, og aktiviteter for børn som ponyridning, en hoppeborg og ansigtsmaling.
Rødovre Kommune har imidlertid valgt at aflyse hele arrangementet som følge af afbrændingsforbuddet.
”Traditionen ved Sankthans er bålet og båltalen og når der ikke bliver noget bål, forsvinder traditionen,” forklarer Rødovre Kommunes kulturchef, Henning Elmelund.

Det er bålet der samler
Kulturchefen har fuld forståelse for, at der er indført et afbrændingsforbud efter en lang periode med tørke og det er hans vurdering, at ponyridning og musik fra scenen ikke vil have den samlende effekt, som bålet.
”Vi tror ikke, at borgerne vil møde op, når vi ikke har noget bål og derfor aflyser vi hele arrangementet,” siger Henning Elmelund om beslutningen.

Stadig ’bål’ på Byggeren
Men er der så ingen chancer for at se lidt flammer og høre en båltale i Rødovre? Svaret er heldigvis ‘ja’. På Rødovre Byggelegeplads lader man sig ikke sådan kyse af afbrændingsforbuddet og derfor slår byggelegepladsen traditionen tro portene op til Sankthans fest på lørdag. Og det bliver både med båltale og hekseafbrænding. Byggeren følger naturligvis Hovedstadens Beredskabs anvisninger om afbrændinger og har i stedet valgt at skabe et bål i form af en kraftig projektor, der skaber en bålflamme-illusion, røg fra en røgmaskine, der skaber røg-illusion og lydillusion med knitrende bållyde.
“Det er selvfølgelig ikke det samme, men det ligner, så der er alt mulig grund til at komme til Sankthans fest på Byggeren,” siger lederen John Sommmerset om arrangementet, der starter klokken 17.

Kommentarer
Top