En hovsa-løsning
irmabyen_ludvig_find-17.jpg
"Vi er glade for børn, kommunen har brug for institutioner, men der var så mange andre steder den kunne have ligget og med bedre tilkørselsforhold," skriver J. Ziegler Foto: Arkiv
læserbrev Vi var uden bolig i 8½ måned, så glæden var stor, da vi i oktober 2017 kunne flytte ind i en ny lejlighed i Terrassehaven i Irmabyen, men glæden blev noget mindre, da vi erfarede, at kommunen ville bygge en 2-etagers børneinstitution med to rutsjebaner til 200 børn, tre meter fra lejligheden, der var forbeholdt 50+.

Undersøgelser har vist, at så store institutioner ikke er optimalt for børn!
Tilkørslen bliver ad Resterivej – der er en brandvej, hvor der på nuværende tidspunkt kun kan passere en bil ad gangen. Man ville opføre en vendeplads ved børnehaven, for man skulle jo ikke forstyrre de 12 personer, der bor i centeret – så hellere 400 personer i Terrassehaven. Efterfølgende har det vist sig, at man bygger for mange kvm. på arealet.
Man kunne have bygget flere andre steder – blandt andet ved Rødovrehallen, hvor der er bedre tilkørsel og parkeringsmuligheder. Det drejer sig om cirka 400 ekstra biler om dagen, der skal passere tæt forbi Terrassehaven. Så set med mine øjne er det ikke helt gennemtænkt.
Borgmester Erik Nielsen siger, han lytter til borgerne – det har han bestemt ikke gjort her. Ved indvielsen hørte man ikke noget om planer med en stor institution til 200 børn i baghaven.
Når jeg tænker tilbage på mit liv, var der:
Per Hækkerup der forærede Nordsø soklen til Nordmændene ”de griner endnu”. Anker Jørgensen kørte landet i sænk, det tog Poul Schlüter 8 år, at rette det op. Bjarne Coridon solgte DONG til amerikanerne, som få år efter solgte det med en kæmpe fortjeneste… ja, listen er lang!
Men kære Borgmester, du ligger lige i baghjul – et par ”svipsere” til og du er på omgangshøjde.
Vi er glade for børn, kommunen har brug for institutioner, men der var så mange andre steder den kunne have ligget og med bedre tilkørselsforhold.
Allerede nu er der mange biler i Irmabyen, så når alt er færdigbygget, kan man godt forestille sig, det bliver svært at færdes for de lidt større børn og for den sags skyld også for voksne.

Kommentarer
Top