Annonce

Det går rigtig godt i Rødovre
FIR-prisuddeling_2018_001_090618_BP.jpg
Borgmester Erik Nielsen, sendte en hilsen til Lars Eller i sin velkomsttale, på kommunens årlige foreningslederfest. Foto: Brian Poulsen
Foreningslederfest Rødovre kommune rangerer på en flot 9. plads ud af 93 kommuner, i en omfattende analyse, der satte fokus på idrætsforeningernes rammer og vilkår, foretaget af Danmarks Idrætsforbund. Det kan vi godt tillade os at være tilfreds med, siger borgmester Erik Nielsen.

Borgmester Erik Nielsen, bød velkommen til 315 gæster til kommunens årlige Foreningslederfest, som blev afholdt for 23. gang.
Der blev i løbet af aftenen hædret 84 seniormestre for flotte resultater ved de danske, nordiske, europæiske- og verdensmesterskaber, samt oprykninger.
Vi skal også takke vores mange engagerede, frivillige og ulønnede foreningsledere, trænere og instruktører for deres indsats i vores foreninger i Rødovre.
Jeg syntes vores Foreningslederfest er en god tradition, og det er vigtigt, at vi fejre vores resultater. Det er 23. gang, at Rødovrehallen lægger rammer til, at fejre vores mange dygtige idrætsudøvere, trænere og ledere.

Det frivillige arbejde er uvurderligt.
Det var Folkeoplysningsudvalget, som tilbage i 1994 besluttede, at afsætte nogle midler til afvikling af denne fest, og løfte arrangementet i forhold til de tidligere rammer på Rødovregård.
Foreningslivet kan noget helt særligt, og sådan har det altid været. Vi skal passe på de stærke værdier, som er med til at skabe fællesskaber, venskaber og ikke mindst oplevelser, siger Erik Nielsen og fortsætter. Jeg vil gerne benytte lejligheden til, at takke de mange frivillige og engagerede foreningsledere vi har i vores foreninger.
Jeres frivillige arbejde er uvurderligt, uden jeres aktive deltagelse ville vi aldrig kunne opnå så mange flotte resultater. Det er vigtigt, at vi understøtter og anerkender det store arbejde.
Udover, at I er aktive i jeres foreninger, så har I også overskud til, at deltage i arrangementer som. Sjov lørdag, Fritid for dig, Sommerferieaktiviteter, Kulturnatten og Rødovredagen. Det er imponerende.

Annonce

Den 8. september skal vi afvikle Rødovredagen. Formålet med Rødovredagen er, at styrke lokalsamfundet, fællesskabet og frivilligheden i Rødovre på tværs. Vi ønsker, ar Rødovre skal være en by, hvor borgerne er en aktiv del af det lokalsamfund, hvor livet leves i alle dets facetter.
Rødovre kommune er en aktiv kommune, der sker rigtig meget. Det være sig kulturelle som fritidsmæssige aktiviteter. Vi har et meget højt aktivitetsniveau.

Rødovre kommune i vækst.
Som det er jer bekend, er Rødovre i vækst, og vi står overfor nogle spændende udbygningsplaner, indbyggertallet er stigende, og det bliver spændende at følge byudviklingen.
En udvikling, som foreningslivet også vil blive berørt af, på en eller anden måde. Det varer ikke længe, før vores indbyggertal kommer over 40.000 indbyggere. Vi er klar til at tage imod vores nye borgere. Vi har et mangfoldigt foreningsliv med dygtige ledere, og gode idrætsfaciliteter.
Vi har meget fokus på at styrke samarbejdet til foreningslivet. Det er vigtigt, at vi i det daglige har et tæt samarbejde, og at vi sammen sikre de bedst mulige rammer og vilkår. Med en fælles indsats, kan vi skabe endnu bedre resultater.

Jeg syntes, det går rigtig godt i Rødovre.

Undersøgelse fra Danmarks Idrætsforbund.
I oktober måned sidste år, offentliggjorde Danmarks Idrætsforbund en omfattende undersøgelse om idrætsforeningernes rammer og vilkår.
Det overordnede formål med undersøgelsen var, at analyserer og sammenligne landets kommuner, samt sætte fokus på udviklingsmuligheder.
Samlet set, blev Rødovre rangeret på en flot 9. plads, ud af 93 kommuner. Det kan vi godt være tilfredse med.
Undersøgelsen omfattede en lang række spørgsmål, og på parameteret ”Foreningernes tilfredshed med den kommunale service og samarbejde” blev vi rangeret på en flot 3. plads.

Team Rødovre.
Uddeling af støtte via Team Rødovre til eliteidrætten og talentudvikling har nu fundet sted i 4 år. Det er en stor succes, og der er uddelt mere end 3 mio. kr. på de fire år. En støtte der har været med til, at gøre en forskel.
Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke medlemmerne af Team Rødovre, for deres støtte til ordningen.

Tak til FIR:
Jeg vil også benytte lejligheden til, at takke Fællesrepræsentationen for Idrætsforeninger i Rødovre for et godt samarbejde. Vi har mange fælles interesser, og I er en god medspiller til, at vi i fællesskab kan videreudvikle vores faciliteter og støtten til foreningslivet.
På Folkeoplysningsområdet har udvalget haft endnu et travlt år, med flere temadrøftelser, med fokus på udvikling og fremtid. Tak til medlemmerne af Folkeoplysningsudvalget, for jeres store indsats i udvalget.
Vi venter fortsat på, at de penge der er afsat af kommunalbestyrelsen, til en foreningsportal på kr. 655.000 bliver etableret – den kommer snart.
I aften skal fejre vores mestre, og lykønske med de flotte resultater, som de har præsteret i det forgangne år. Ikke færre end 84 idrætsudøvere, inden for 10 forskellige idrætsgrene har opnået flotte resultater, siger borgmesteren, og slutter sin tale af med, at sende en hilsen til Lars Eller, der som den første dansker har vundet Stanley Cup.

Hilsen til Lars Eller.
Borgmesteren benyttede lejligheden til, at sende en hilsen til Lars Eller. Der var nogle af os, der var i Atlas Biografen og se finalen, natten til fredag. Det var stort, at se Lars løfte Stanley-Cuppokalen. Det er anden gang, at en dansker er med i Stanley-Cup finalen. Første gang var i 2011, da Jannik Hansen var meget tæt på, at være den første dansker der vandt Stanley-Cup pokalen, som ifølge borgmesteren, er verdens grimmeste.
Men en fantastisk indsats af Lars, en spiller fra Danmark og Rødovre, der bliver matchvinder. Vi glæder os til, at Lars Eller kommer til Rødovre, hvor vi får lejlighed til at hylde ham. Jeg vil sende ham en hilsen herfra, og tak for den applaus i gav ham, det har han virkelig fortjent. Med hilsenen til Lars Eller, sluttede borgmesteren sin velkomsttale.

 

Kommentarer
Top