Annonce

Bioposerne skiftes ud
biopose.jpg

Når lageret er tømt, bliver disse poser skiftet ud med nogle nye.

Når lageret er tømt, bliver disse poser skiftet ud med nogle nye. Foto: RK
Affald og miljø Rødovre Kommune følger Vestforbrændings anbefaling om at erstatte bioposer til indsamling af madaffald med poser af genbrugsplast.  

Mange borgere var i det røde felt, da det kom frem, at der var blevet fundet plastmateriale i de politisk korrekte bioposer. Mange følte sig snydt over en årrække og følte deres indsats med at sortere affald havde været fuldstændig ligegyldig, men det er ikke korrekt.

”Det har tidligere været omtalt i pressen, at bioposerne ikke er så grønne, som man har troet. Derfor har nogen fejlagtigt fået den opfattelse, at sorteringen af madaffald i bioposer har været forgæves. Det er langt fra tilfældet. Det er vigtigt at understrege, at bioposerne har været den bedste løsning for miljøet i de år, vi har brugt dem i Rødovre,” siger formanden for Teknik- og Miljøudvalget Jan Kongebro (S).

Annonce

 

Bedre holdbarhed

Vestforbrændingen har evalueret poserne til indsamling af madaffald og anbefaler nu, at de grønne bioposer bliver erstattet med poser fremstillet af genbrugsplast og netop det har Rødovre valgt at følge. De nye poser, som har en bedre holdbarhed, bliver leveret til borgerne, når Rødovre Kommune efter sommeren har opbrugt sit lager af bioposer.

”Vi skifter bioposerne ud med poser i genbrugsplast, fordi behandlingen af bioaffaldet har udviklet sig. Det sker i dag så hurtigt, at poserne ikke kan nå at blive opløst, så poserne skal sorteres fra i processen. Derfor er det ikke længere nødvendigt at bruge bioposer, som i øvrigt også er dobbelt så dyre som poser af genbrugsplast,” slutter Jan Kongebro.

Kommentarer
Top