Annonce

Vildt trekløver klar for RMB
RMB_-_HBF_061017_IN-12-of-54.jpg

Metalligaen: Rødovre Mighty Bulls - Herning Bluefox fredag den 6. oktober 2017. #89 Frederik Skovby, #72 Phillip Schultz, #23 Thomas Olsen

Det er kun én af disse spillere, der lige har skrevet kontrakt med RMB, men har får følgeskab af to andre vilde navne.
Ishockey Rødovres måske største talent i dette årti forlænger noget overraskende med Rødovre Mighty Bulls. Det gør sidste års pointmager også og så er der comeback til stor hardhitter.

Han er spået en fremtid i NHL, men fremtiden må vente. Rødovres teknisk stærke talent, Phillip Louis Schultz har valgt at blive et år mere i Rødovre for at udvikle spillet under træneren Bogreen, der har belønnet ham med masser af chancer.

”Jeg har valgt Rødovre fordi jeg altid har spillet her og det spiller også ind, at det er under Magnus, som lokker med en trup, jeg ved bliver endnu bedre end sidste år. Det er et godt sted for mig at udvikle mig,” siger Schultz.

Annonce

”Jeg forventer, at vi får en god sæson igen. Der er nok nogen, der regner mere med os nu. Sidst snakkede vi om vores egne forventninger istedet for, hvad alle andre tænkte på. Vi snakker ikke om at blive bedre end nummer 3 i grundspillet. Vi vil i top 6 og i kvartfinalen. Slutspillet er en underlig sæson for sig selv, men drømmen er at komme længere end sidst,” siger Schultz.

Han synes selv sidste sæson gik over al forventning.

”Personligt havde jeg en bedre sæson end jeg turde håbe på. Jeg får chancen, som alle andre unge, men jeg har også kæmpet mig frem, og så gør jeg det bedre og bedre og det kvitterer træneren for ved at give flere og flere chancer. Det kan jeg godt lide. Han giver dem, der spiller godt, chancen,” siger han og tilføjer:

”Det gør ham til en retfærdig træner. Det var ikke altid de samme, som blev sat af, når det spidsede til i kamp. Det var dem, der ikke spillede godt. Jeg synes det var okay, når jeg blev sat af, fordi det var fair. Dem der gør det rigtige, de skal have chancen. Det er en god evne på trænerbænken i stedet for bare at køre med det samme, så bruger man dem, der er varme.” 

Schultz tror, at de mange spillere, der tager et år mere bliver endnu bedre i næste sæson.

”Det var en god erfaring at vi kom helt ud i kamp 7, for det er der mange spillere, der ikke har prøvet før, og det er stort set det samme hold igen på den danske side. 

Næste gang skal vi udnytte hjemmebanen. Vi ved, at special teams betyder meget og Aastrup mangler vi i powerplay der, og måske også lidt troen.”

Den lille irriterende mand at dække op på isen er ikke i tvivl om, hvad Rødovre får ud af at skrive kontrakt med ham.

”Jeg håber og signalerer, at jeg er en Rødovredreng, der kender DNAet og det er en arbejdermentalitet. Vi skal ikke videre på fint spil, men stenhårdt arbejde og det er jeg vokset op med og jeg vil give min højre arm hver gang for at Rødovre vinder. Og så træner jeg meget tekniktræning, så jeg nogle gange kan lave den ekstra dribling, de andre ikke regner med og har set før,” påpeger Schultz, der dog stadig håber at spille i NHL om nogle år.

Metalligaen: Rødovre Mighty Bulls – Hvidovre Fighters, 7. Januar 2018. #13 Sebastian Bergholt, #19 Matthias Asperup

Bejler til landsholdet

Rødovres måske nok bedste spiller i grundspillet sidste sæson, Matthias Asperup, er for længst lovet væk af mange fans til både Sverige og Tyskland.

Kun halvanden uge før VM startede blev han sorteret fra den endelige trup, og det er en drømmende spiller, vi fanger over telefonen.

”Jeg ville gerne have spillet for landsholdet, men jeg er stadig en af de unge. De går nok efter rutinen. Jeg har været med til alle samlinger. Jeg ved ikke om chancen bliver større, hvis man spiller i udlandet, men jeg kan godt lide at være i Rødovre, og de tilbud  jeg har fået eksempelvis fra Sverige har ikke været nok til at lokke mig væk,” understreger Matthias Asperup.

”Der er et projekt igang, som jeg gerne vil være en del af i Rødovre. Der er tiltag for både spillere og fans, og jeg tror faktisk, at vi kan komme til at spille om at vinde det danske mesterskab,” siger Asperup, der ikke er i tvivl om, hvad han selv skal gøre bedre, hvis det skal ske.

”Først og fremmest, skal jeg i bedre form end sidste sæson. På isen er det at lave flere point og spille mere for holdet i stedet for mig selv. Mine offensive kvaliteter er noget mange klubber gerne vil have, men jeg vil gerne gøre alt, hvad jeg kan for at det bliver Rødovre, der får gavn af dem.” 

Der er ingen tvivl om, at han spillede et slutspil, der ikke var helt på højde med takterne i grundspillet, men det er der måske en udefrakommende forklaring på.

”For mit vedkommende manglede jeg Astrup rigtig meget, for vi gør hinanden bedre. Vi kender hinanden så godt, at det er svært at erstatte. Samtidig bliver jeg nødt til at give den en ekstra skalle til sommertræningen, som jeg ellers ikke er fan af. Men i år bliver det, og så skal jeg ekstratræne lidt selv.”

 

Billedarkiv

Kommer med blod på tanden

En der fulgte sidste års kvartfinaler mellem Rungsted og Rødovre ekstra tæt fra tilskuerpladserne, var den store back Marco Illemann. Han blev sorteret fra i sidste øjeblik i det norsjællandske, og tørner for den næste sæson ud for sin tidligere klub, Rødovre Mighty Bulls.

 

Hvad har du lært af tiden i Rungsted?

”Det er svært at sige, hvad jeg konkret har lært i Rungsted, men jeg føler helt klart jeg kommer hjem som en bedre spiller. Der er selvfølgelig noget mere erfaring i rygsækken, og vi har spillet nogle vigtige kampe (inkl. 2 pokalfinaler) som selvfølgelig giver lidt hår på brystet. Hvis jeg skal komme med noget mere ishockey-specifikt synes jeg, at jeg er blevet bedre til at spille med pucken.

 

Hvad kan du bidrage med i Rødovre?

”Det er ikke en hemmelighed, at det ren sportsligt ikke gik for mig personligt, som jeg havde håbet, så jeg kommer hjem med noget blod på tanden for at spille en masse ishockey. Jeg synes især jeg kan bidrage med noget fysik og solidt defensivt spil. Jeg er ikke en “flashy” spiller, men spiller simpelt med få fejl. Så alt i alt har jeg mine styrker i egen zone, og det er nok der jeg kan bidrage mest til holdet. Og så kommer der forhåbentlig lidt point i den anden ende.”
Hvordan så du finaleserien?
”Kvartfinalerne var en utrolig tæt serie og kunne være gået begge veje. Det var som play-off skal være, med en god og hård serie! Det var mærkeligt for mig at spille mod Rødovre, og især at slutte deres sæson.”

 

Hvad er dine forventninger til næste års sæson?
”Jeg forventer en rigtig god sæson, både for mig personligt og for holdet. Det er nogle gode drenge, der forstår at arbejde målrettet for at få holdet til at opnå succes. Det er netop dette der gør Rødovre så specielt. Jeg glæder mig utroligt (red: Marco siger dette med store bogstaver og armbevægelser) meget til at trække Rødovretrøjen over hovedet igen, og løbe på banen foran de fantastiske fans! Det er og vil altid være specielt for mig.”

Kommentarer
Top