Annonce

Verdens største 90’erfest støtter lokale foreninger
vielsker90erne-boernecancer_001_130318_BP.jpg

VI ElSKER EN GOD SAG: Claus og Kim fra Børnecancerfonden håber, du vil give din pant fra lørdagens fest med Riffi til de mange familier, der hvert år rammes af børnecancer. Foto: Brian Poulsen

VI ElSKER EN GOD SAG: Claus og Kim fra Børnecancerfonden håber, du vil give din pant fra lørdagens fest med Riffi til de mange familier, der hvert år rammes af børnecancer. Foto: Brian Poulsen
Vi elsker 90'erne Når Vi elsker 90’erne på lørdag byder velkommen til verdens største 90’erfest er det med navne som Cartoons, C+C Music Factory og DJ Bobo, men det er også med mindst 15.000 festglade gæster i Rødovre, der kan give deres pant til kampen mod børnecancer og hundredevis af frivillige, der kan tjene næsten en halv million kroner til de lokale foreninger.

 

Det kan godt være, at du kan nikke genkendende til navne som Leila K, Jon, Me & My, S.O.A.P vs Juice og mange andre på plakaten!
Rekord mange danskere var med sidste år og i år kan danskerne se frem til hele 25 danske og internationale navne, som skal med rundt i seks store danske byer hen over sommeren. Fælles for dem er, udover det farverige besøg fra den musikalske tidsmaskine-karavane, at det frivillige foreningsliv er med til at holde festen kørende, og på den måde tjener masser af penge til klubberne.
Sidste år besøgte 65.000 festglade danskere nemlig verdens største 90’er fest og i år regner arrangørerne med udsolgt over hele landkortet.

Annonce

Sød musik for lokale
Det betyder ikke bare god musik fra scenen, men også i ørene på de mange hold, der mangler tilskud til nye bolde eller en træningslejr.
“Det er et kæmpe arbejde. De foreninger der siger ja til en 15 timers vagt giver den en skalle, men ser man på tallene bagefter, sender vi omkring 350.000 kroner retur til foreningslivet,” forklarer to af Rødovres vel sagtens største foreningsmennesker, Bent Hansen og John Frobøse, der begge er en del af 90′ er holdet.
“Det gør vi for at støtte foreningslivet. Vi elsker alle sporten her i Rødovre, og ved, at de unge vil ud at rejse og det skal forældrene ofte selv betale. Derfor er dette en god måde at støtte på,” siger de.
I år har Vi elsker 90′ erne valgt at opgradere antallet af frivillige, så man måske skal knokle lige en brøkdel mindre, og så planlægger man at gøre noget specielt ud af selve overrækkelsen af pengene, ligesom mange frivillige i Rødovre får muligheden for at komme gratis med til 90’er festen i en af de andre byer.

Støtter kampen
imod børnecancer
Hvis der er noget andet end musik, som 90’erne huskes for, er det nok Kim Vilfords sejrsmål i EM-finalen i Sverige. Den danske elegantier, der i løbet af turnerningen mistede sin søn til kræften er derfor glad for, at Vi elsker 90’erne har valgt at lade publikum støtte kampen imod børnecancer.
“Det er en aktiv del, hvor gæsterne er med til at støtte frivilligt. De rydter op og giver deres pant og vi supplerer selv op, så der bliver et flot beløb, så vi kan få sat fokus på den vigtige sag, som børnecancer er,” siger initiativtageren, Riffi Haddaoui.
Pengene der samles ind er øremærket til børn og familier, så de kan få aha-oplevelser med familien og det er vigtigt, hvis man eksempelvis har mistet et barn, understreger han.
Og den slags er vigtigt, understreger Kim Vilfort.
“En af de største udfordringer er at komme ovenpå igen. En af formlerne er, at man har det godt, og har mulighed for at kigge fremad. Det giver denne støtte mulighed for,” siger han.

Kommentarer
Top