Annonce

Send varmeanlægget på ferie
24-Solnedgang_Rødovre.jpg

Solen skinner mere og mere - derfor er der også god grund til at slukke for varmen.

Sluk for varmen En familie i en villa kan typisk spare 1.000 kroner på varmeregningen ved at sommerlukke varmeanlægget. Det kræver blot et drej på sommerventilen at sende anlægget på ferie. Helst nu.
Det er nemt at sende sit fjernvarmeanlæg på ferie: 

Luk for anlæggets sommerventil. 
Sluk for cirkulationspumpen. 
Tænd kort for cirkulationspumpen et par gange om sommeren, så den ikke "sætter sig fast". 
Husk også at lufte ud i din bolig, især på de lidt kølige sommerdage. 
Se her, hvordan du gør:  https://youtu.be/EdbMwaTT-ZY

De fleste af os har for længst skruet termostaten på radiatoren helt i bund, men hvis du kun lukker for radiatorerne i huset og glemmer at lukke for sommerventilen på varmeanlægget, cirkulerer der stadig vand rundt i systemet, og dét koster på din varmeregning. 
“Man kan sammenligne det lidt med en bil, der står i tomgang. Den energi der bliver brugt på det, får man jo ikke gavn af, og det koster på regningen. På denne tid af året vil vi derfor gerne minde villaejere om, at det er en rigtig god ide at sommerlukke varmeanlægget, på samme måde som man slukker for motoren i bilen, når man ikke bruger den,” siger Jimmi Eiberg Jensen, som er projektleder hos forsyningsselskabet HOFOR, der tager sig af Rødovres vandforsyning.
 
Det er ikke nok kun at lukke radiatorer 
Det kan godt betale sig at give varmeanlægget ferie, for en villafamilie kan typisk spare 3-5 procent på den årlige varmeregning alene ved at huske at sommerlukke deres varmeanlæg. 
 “Vi plejer at sige, at 15. maj er datoen, hvor vi anbefaler at sende varmeanlægget på sommerferie, for midt i maj plejer foråret at have bidt sig fast, og derfor behøver man hverken have tændt for radiatorerne eller varmeanlægget. Men allerede nu er det jo rigtigt lunt i år, så man kan godt gøre det allerede, hvis man alligevel har slukket for radiatorerne”, siger Jimmi Eiberg Jensen fra HOFOR.  
 Han understreger, at det faktisk kun tager fem minutter at slukke for sommerventilen og efterfølgende slukke for cirkulationspumpen. 

 

Annonce

 

 

 

 
 

 

Kommentarer
Top