Annonce

Raser over livsfarligt lyskryds
lyskryds-damhustorvet-1.jpg

Rødt, Gult, grønt: Det er her i dette kryds ved Damhustorvet, at borgerne ikke kan finde tryghed til at krydse vejen. Foto: Red

Rødt, Gult, grønt: Det er her i dette kryds ved Damhustorvet, at borgerne ikke kan finde tryghed til at krydse vejen. Foto: Red
Trafiksikkerhed Hvis du skal over lyskrydset ved Auroravej ved Damhustorvet, skal du være ekstra opmærksom, da lysreguleringen blinker som vinden blæser. Først nu reagerer kommunen.

 

På Facebook Rødovre raser en masse borgere på et opslag omkring en lysregulering der ikke virker. Et opsigtsvækkende opslag som Steen Rem Hendriksen lagde op den 2. maj, fik læserne til at fare i blækhuset.
“Jeg har passeret torvet en del gange. De bruger øjensynligt kun den lysregulering ved det andet lyskryds lige over Damhuskroen. Den detalje er under al kritik,” mener Klaus Nygaard, der er en del af debatten på det sociale medie.
“Jeg er selv brolægger, og mage til svineri skal man da længe lede efter. Tåbelig afspærring ved Aldi. Fodgængerfeltet er overhovedet ikke blevet færdigt. Hvem fanden har tilsyn med det cirkus på Roskildevej. Amatører. Der er ikke sket noget som helst i en måned, “ fortæller Niels Jørgen Pedersen, der også har blandet sig i debatten.

Annonce

Pas på børnene
Steen advarer imod at lade børn krydse vejen, da der ikke er sørget for tydelige signaler for fodgængere og cyklister.
”Når jeg går der med min hund, er jeg i tvivl om, hvilke signaler, jeg skal rette mig efter. Der er lagt et ekstra fodgængerfelt, som ingen kan forstå og slet ikke små børn. Jeg anmeldte det til politiet, men de sagde, det var en kommunal opgave, men kommunen var gået hjem,” siger Steen Rem Hendriksen.
”I går hørte jeg fra kommunen, at der var opsat midlertidige signaler.
Der var ingen fodgængersignaler fra Damhustorv til Auroravej, så der var ikke sket noget,” tilføjer Steen Rem Hendriksen.
Som professionel vognmand vurderer han situationen som ekstremt farlig og derfor ringede han igen til politiet.
”De har travlt med at vaske hænder og skubbe bolden videre til kommunen, men de skal håndhæve loven og sikre, at der ikke sker ulykker. Alligevel ringede jeg igen til dem på kommunen, som nu har lovet at undersøge sagen nærmere i sin fritid, så man ikke kan se, hun kommer fra kommunen,” forklarer han.
“Det er nemmere at at gå over midt imellem bilerne end at fægte sig over ved lyskrydset,” siger Lis, da vi tager ud til krydset og får turen hen over vejen sammen med hende.
Også hun råder folk til at være ekstra opmærksomme.

Rødt, Gult, grønt: Det er her i dette kryds ved Damhustorvet, at borgerne ikke kan finde tryghed til at krydse vejen. Foto: Red

Vi har gjort opmærksom på problemet
Nu kommenterer Jan Kongebro formand for Teknik- og Miljøudvalget (S) på hele situationen.
“Jeg er blevet orienteret om, at der har været et problem dernede, men jeg går ud fra, at det er løst nu, ikke?” spørger Jan Kongebro, der slet ikke vidste, at lysreguleringen stadig ikke virker. Vi gjorde ham opmærksom på, at problemet stadig er aktuelt, og at borgerne raser på Facebook Rødovre.
“Jeg ved slet ikke noget om det, andet end jeg så en skrive på nettet om det og så, at man var i gang med at kigge på det,” fortæller Jan Kongebro.
“Tingene skal jo virke – også dernede. Vi har i forvejen lavet vejarbejde, der har hæmmet trafikken, så kan vi jo ikke også have folk ligge og komme yderligere i kø, på grund af at trafiklyset ikke virker dernede, og derfor havde jeg forestillet mig, at det virkede,” siger Jan Kongebro.
Udvalgsformanden forsikrer, at der er nogen på sagen, men han ved ikke, hvornår de er færdige endnu.

Kommentarer
Top