Annonce

Naturfredningsforening giver grønt lys for 90’er fest i fredet område
90er_fest_CV_2016-2.jpg

Når 90'er festen banker løs lørdag, bliver det med respekt for den fredede Vestvold. Derfor har Danmarks Naturfredningsforening og Rødovre Kommune blåstemplet den kæmpe fest i det fredede område.

Når 90'er festen banker løs lørdag, bliver det med respekt for den fredede Vestvold. Derfor har Danmarks Naturfredningsforening og Rødovre Kommune blåstemplet den kæmpe fest i det fredede område.
Vi elsker 90'erne For tre år siden spurgte eventmagere Rødovre Kommune, om de måtte lave et arrangement i Espelunden, dér hvor Verdens største 90’ er fest lørdag hypnotiserer 16.000 festlige gæster med historisk musik. Og fik Nej. Nu blåstempler Naturfredningsforeningen placeringen.

Svaret var klart og tydeligt ’nej’, da en eventmager spurgte Rødovres kulturafdeling om man kunne leje banerne i Espelunden for at holde et brag af en koncert.

”Området er fredet, og der må derfor ikke holdes koncert,” fortæller en kilde til Rødovre Lokal Nyt, at afvisningen blev begrundet med.

Annonce

 

Volden er fredet

Han har derfor spurgt Danmarks Naturfredningsforening om det nu er blevet lovligt at afholde koncerten ’Vi elsker 90’erne’ på de fredede arealer i Espelundens Idrætsanlæg. 
Et spørgsmål som naturfredningsforeningen har sendt videre til Vej og Park i Rødovre Kommune, hvorunder den fredede Vestvold hører.

”Kommunen har oplyst, at man har vendt sagen med Kulturstyrelsen, og at kommunen har betinget sig at der ved koncerten ikke bliver adgang til fortidsmindet og heller ikke til naturområderne på Vestvolden. Det er ligeledes betinget, at stiforbindelserne opretholdes,” lyder det svar, som Rødovre Lokal Nyt har set.

Kommunen oplyser endvidere, at selve idrætsanlæggets baner i plejeplanen for Vestvolden er udlagt til rekreativt formål, og reelt er banerne heller ikke tilgængelige ved kampe. Da koncerten foregår på idrætsanlægget og selve arrangementet kun varer én dag, har kommunen vurderet, at det ikke vil påvirke naturen.
”Naturfredningsforeningen lægger vægt på, at koncerten holdes på de til idrætsformål udlagte arealer, og at kommunen er bevidst om at sikre, at der tages de nødvendige hensyn til naturen og det fredede fortidsminde,” svarer formand for den lokale afdeling af Danmarks Naturfredningsforening, Jann Larsen.
”Sagen giver derfor ikke Naturfredningsforeningen anledning til bemærkninger,” understreger han.

Kommentarer
Top