Annonce

Mor på mere end én måde
bydelsmoedre.jpg
Det første hold bydelsmødre fra Rødovre fik forleden deres diplomer overrakt på Rødovre Rådhus.
Forleden blev en gruppe mødre hædret for deres rejse mod at blive bydelsmødre. Nu starter det hårde arbejde med at skulle gøre sig synlig i byen.

Sidste år lød startskuddet til en gruppe der gik sammen og blev kaldt ’Bydelsmødre’.
“Uddannelsen har været lærerig og en rigtig god oplevelse,” lyder det blandt andet fra nogle af de nyuddannede.
”Det har været meget spændende og lærerigt, i starten var vi lidt bekymret over, hvordan det ville komme til at fungere, men det har været fantastisk,” siger to af de nyuddannede bydelsmødre, som endda også er naboer.
Rødovre er nu også endelig kommet på landkortet angående bydelsmødre og de kvinder som nu er blevet bydelsmødre, har overrasket positivt med deres indstilling, fortæller initiativtagerne.
”Konceptet i sig selv er rigtig godt og allerede der ligger det op til, at det er positivt og det ved man også fra de andre bydelsmødre i Danmark. Men der, hvor vi måske har været særligt positivt overrasket, har været omkring den ærlighed og nærvær kvinderne er kommet med,” siger Annie Johanson fra SSP.

Fra naboer til veninder
’Mødrene’ fik overrakt deres diplom som et bevis på at de nu er uddannet som officielle bydelsmødre.
Men rollen som bydelsmor stopper langt fra nu, selvom de har fået diplomet i hænderne. Det er først nu det hårde arbejde begynder med at skulle gøre sig synlig i forskellige områder af byen.
Medlemmerne af gruppen, vil fortsat holde kontakten, de har nemlig aftalt at mødes én gang om måneden som minimum.
To af dem, som nu er blevet uddannet bydelsmor, er naboer og har kendt hinanden den vej igennem uden dog at snakke særlig meget sammen, udover det som naboer gør.
Nu efter at de er blevet fortrolige med ting som de måske ikke har kunne snakke om derhjemme og gennem møderne de sidste par måneder, er de gået hen og blevet veninder.
”Vi blev meget hurtigt en slags familie, da vi gav udtryk for vores følelser og oplevelser. Vi skal nu sætte en plan for, hvordan vi skal gøre os synlige og hvordan vi skal gøre folk i Rødovre opmærksomme på, at der nu er kommet bydelsmødre,” slutter de to nabomødre. Nu er de ikke bare mødre derhjemme hos deres børn, men også for en hel by.

Annonce
Kommentarer
Top