Annonce


Masser af kroner til nye smil
alleharrettiletsmil_010_040518_BP.jpg

Formanden for udsatterådet, Lars Ahlstrand kigger til, mens Gitte får ro i maven over sine tandproblemer.

Formanden for udsatterådet, Lars Ahlstrand kigger til, mens Gitte får ro i maven over sine tandproblemer. Foto: Brian Poulsen
Alle har ret til et smil Mange udsatte har allerede fået et plan og hjælp til et bedre smil. På lørdag hjælper vi for sidste gang med at mindske uligheden i sundheden; fordi 'Alle har ret til et smil.'

Flere udsatte borgere i Rødovre har allerede nu fået mere ro i sindet. De har nemlig fået et grundigt gennemkig i munden og en plan for, hvad der kan og skal laves, hvis de igen skal kunne smile som alle andre. Det er ikke alle, der er lige så heldige. Derfor har vi også overtalt tandlægerne i byen til at stille gratis op og fået hjælp fra læsere og samarbejdspartnere med at samle penge ind til at dække den for mange uoverskuelige egenbetaling. På lørdag udvider vi derfor projektet ‘Alle har ret til et smil’ og sender endnu et hold udsatte i tandlægestolen.
Det ville dog ikke være muligt uden hjælp fra en lang række samarbejdspartnere, der har vist, at de er sammen om Rødovre. Ungecenter 2610s Musicalhold og talenter fra Rødovre Musikskole har givet overskuddet videre, Rødovre Gymnasium har lavet en hel avis med stærke historier og fokus på stigmatisering og muligheder.
Gæster fra SF Rødovre, Enhedslisten Rødovre og Socialdemokratiet i Rødovre købte den 1. maj tandbørster og gav overskuddet til projektet.

Vild støtte
Hvis man er meget udsat, skal man i dag betale 600 kroner ud af de første 10.000, hvis kommunen godkender de ansøgninger, som allerede nu er begyndt at blive sendt afsted.
Det betyder i teorien, at der vil kunne blive lavet tænder og ændret liv for op i mod en kvart million kroner. Vi gentager lige: En kvart million kroner!
Det ville aldrig kunne lade sig gøre uden læsere fra hele Rødovre, der har været med til at bryde tabuet og vise deres opbakning ved at sende deres egne smil ind, og lokale annoncører som eksempelvis Bonde og MENY, der har støttet med et beløb per smil. Det er imidlertid selve oplysningskampagnen samarbejdsparterne er mest glade for.
“Noget af det som et lokalt medie kan, er at sætte en dagsorden der slår rod. Mange steder, hvor vi kommer snakker læserne om sundhed og tandhygiejne. Det kan være med til at bryde den negative sociale arv og gøre en forskel for det lokalsamfund, som vi bløder for,” udtaler avisens bladchef, Peter Fugl Jensen.
Vi Elsker 90’erne har givet billetter til de heldigste smil og det har også været med til at sprede budskabet. Det viser i vores optik det store sammenhold, der er i Rødovre, og vi er stolte over at være med til at samle gode kræfter i byen om et endnu bedre formål.
Dét er om noget at være sammen om Rødovre – og det er værd at være sammen om.

Annonce

Glad udsatteformand
Lars Ahlstrand, er er formand for Udsatterådet i Rødovre er glad for den forskel kampagnen har gjort for de mange mennesker, men også for den opmærksomhed, der er kommet på det relativt nye råd.
“Vi er startet på de første konsultationer og de har været meget glade for den service, de har fået. De havde alle frygtet, at tingene var værre end de egentlig var,” siger Ahlstrand, der selv hentede de udsatte i hjemmene for at kunne få talt om, hvad det egentlig går ud på, det som Udsatterådet og Rødovre Lokal Nyt har gang i.
“Vi skal evaluere om vi kan bruge erfaringerne til andre projekter i fremtiden. For de borgere, der ikke selv kan betale de forslag, tandlægerne kommer med, har vi aftalt med kommunen, at de sagsbehandler støtteansøgningerne hurtigt igennem den samme ansatte, så forretningsgangen bliver gjort mere smidig,” slutter formanden glad.

Top