Annonce

Lars Eller i Stanley Cup finalen
MTL-OTT_03112366_150112_BP.jpg
Lars Eller spiller onsdag første kamp i finalen i NHL. Foto: Brian Poulsen/Arkiv
Ishockey Lars Eller bliver den kun anden dansker til at nå finalen i verdens bedste ishockey liga. Efter at have været bagud 2-3 i kampe, vand Lars Eller og Washington Capitals de sidste to kampe og sikrede sig dermed billet til det forjættede land.

Stanley Cup playoffs i NHL er altid en garanti for drama og spænding. I år er ingen undtagelse. Allerede i første runde af slutspillet, var Lars Eller og Washington Capitals tæt på exit, da de var bagud 0-2 i kampe i serien af bedst af syv (man skal vinde 4 kampe for at avancere til næste runde). Kamp tre gik ud i to overtidsperioder, hvor Lars Eller blev helten og fik reduceret til 1-2 i kampe. Et nederlag der, havde nok lukket serien, men Washington ville det anderledes.

Det blev til en samlet sejr på 4-2 i kampe over Columbus Blue Jackets i første runde og i anden runde blev Pittsburgh Penguins – de forsvarende mestre – sendt ud af slutspillet med samme cifre.

Annonce

I Eastern Conference finalen (semi-finalen) i mod Tampa Bay Ligghtning, startede Washington stærkt og vandt de første to kampe på udebane, men dummede sig gevaldigt på hjemmebane og tabte begge kampe, så serien gik tilbage til Tampa Bay med stillingen 2-2. Tampa Bay vandt den 5. kamp og Washington Capitals havde kniven for struben. Med solidt forsvarsspil og skarpe angribere, vandt Lars Eller og Washington Capitals de sidste to kampe uden at lukke et eneste mål ind, og dermed med en billet til Stanley cup finalen.

Lars Eller bliver den blot anden dansker og endda anden rødovredreng til at nå finalen. Den første var Jannik Hansen tilbage i 2011, som tabte i 7. og afgørende kamp til Boston Bruins.

I 19 slutspilskampe i år har Lars Eller scoret 5 mål og lavet 8 assists for i alt 13 point.

Washington Capitals møder Las Vegas Golden Knights i finalen.

Kommentarer
Top