Annonce

Konfirmationstid!
chrumme_002_150915_BP.jpg
Christian Christensen er 'Christian Chrummer' i Rødovre Lokal Nyt Foto: Arkiv
Chrumme Så var vi til årets eneste konfirmation. Til gengæld foregik det på Ærø. 2 konfirmander i Ommel Kirke.

Det gjorde så, at der var plads til ALLE gæsterne. Til gengæld var det hurtigt overstået, 30 min. og 30 kr. til indsamlingen til FDF spejderne på Ærø – og vi var ude igen.
Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været til en konfirmation, hvor konfirmanden fik en PUCH MAXI i konfirmationsgave. Men så igen, selvom busserne er gratis på Ærø, så er de jo ikke lige så fleksible som knallerten. Så det giver vel egentlig meget god mening.
Når jeg er til konfirmation, kommer jeg ofte til at tænke på min egen konfirmation. Hvordan min mor tog mig med til København – faktisk Istedgade – for at få et par billige sorte sko til mig. Jo, og en Baron-skjorte med skulderstropper blev det også til – ja, og 70’ernes ”must-have” – den lille charmeklud om halsen.
Kønt var det ikke – men stadig kønnere end festen. I min familie har man altid gået hårdt til den på de våde varer. Ingen begivenhed var for lille eller bizar, til ikke at fejre det med en ordentlig tur i hegnet. Min konfirmationsfest var – af økonomiske årsager – flyttet til en kro i Tyskland. Min familie og kombinationen af alkohol ad libitum, kan godt være en kostelig affære – og med halv pris på sprutten, blev det hurtigt en god forretning.
Efter forretten var festen i gang. Der var taler og sange. Især talerne var ganske underholdende – især efter hovedretten. Talerne blev mere og mere mærkelige og mere og mere utydelige. Nogle af personerne, som holdt tale havde end-
da svært ved at holde sig oprejst.
Det mest pinlige var, da en onkel lige skulle hive mig til side og spørge, om jeg havde lagt mærke til min et år yngre kusine var begyndt at få bryster og jeg nok snart skulle huske ”små gummimænd i pengepungen” – Det kan godt være du sidder og bliver forarget, men jeg er fra TØNDER!
Det mest bizare jeg oplevede, var dog efter jeg var gået i seng. Jeg delte værelse med min noget fordrukne onkel – som IKKE havde holdt sig tilbage i baren. Jeg sov på en madras på gulvet i en sovepose. Jeg vågnede ved, at der blev hældt vand på mig – det viste sig så IKKE at være vand, men bare min onkel som – endnu engang – ikke havde kunnet finde toilettet og derfor ladede sit vand i mit ansigt.
Så sad man der på blå mandag. 14 år, aldrig kysset og lugtede lidt af tis.
VELKOMMEN I DE VOKSNES RÆKKER.

Kommentarer
Top