Hash ødelagde mine tænder
alleharrettiletsmil_002_040518_BP.jpg
SMIL: Bo var en af de første udsatte, der ændrede syn på tandlægerne og som fremover vil gøre mere ud af sin sundhed og også selv betale for at få nye kliktænder. Foto: Foto: Brian Poulsen
Alle har ret til et smil Med mindre han spreder læberne i et mega bredt smil, kan man faktisk ikke se, at Bo mangler flere tænder i siderne af munden. Som en af de første udsatte i Rødovre var Bo forleden i tandlægestolen.

“Dovenskab.”Bo er ikke bange for selv at tage skylden for det tvivlsomme tandsæt.
“Jeg har røget meget hash tidligt i mit liv og er blevet sløv og har ikke børstet tænder, ligesom stofferne og røgen har givet skader. De bliver værre af, at man ikke børster tænderne,” forklarer Bo, da vi fanger ham foran Toptand på Medelbyvej.
“Før i tiden har tandlægerne ikke været gode til at forklare mig, hvordan landet ligger. For en måned siden fik jeg at vide, at jeg havde paradentose og nogle ødelagte tænder og en operation ville koste 45.000 kroner. Det får jo sådan en som mig til bare at lukke mig inde derhjemme,” siger han.
Nogle gange kommer jeg forbi Prærien, der mødte jeg en fra Udsatterådet, der sagde, jeg skulle gå med op og få et andet kig fra en anden tandlæge. I dag fik jeg så at vide, at jeg næsten ikke havde noget paradentose og hun forklarede mig rigtig godt, hvilke muligheder der var for at få styr på mine tænder og man kan gøre meget andet end det tilbud jeg fik sidst,” siger Bo og viser stolt tandsættet til fotografen.

Betaler selv for nye kliktænder
“Der er meget kommunikation i det. Hun fik mig helt ned på jorden, så man slapper af. Hun forklarede tingene og så kunne jeg også forklare mine syn på tingene om hvor jeg har ondt. Og så viste hun mig hvordan jeg skulle børste tænder og med hvilken type tandbørste og tandpasta,” forklarer Bo, der slet ikke er i tvivl om, at projektet ‘Alle har ret til et smil’ betyder, at han selv vil gå til tandlægen og selv vil betale for operationen med hjælp fra familien.
“Jeg går rigtig glad herfra. Jeg vil gerne ind igen og være patient og have kliktænder sat på af hende tandlægen,” fortæller Bo.

Annonce
Kommentarer
Top