Annonce

Frivillig fællesspisning
DSC_1192.jpg
70 borgere var onsdag aften mødt op på Rødovre Gymnasium for at deltage i fællesspisningen. Maden smagte udsøgt og der var generelt rosende ord om tiltaget og serveringen fra de fremmødte. Foto: Red.
folkekøkken Der var madro og ros til køkkenet, da 70 borgere tirsdag aften sad side om side i kantinen på Rødovre Gymnasium til byens første pop-up folkekøkken.

Uden mad og drikke duer helten ikke. Tirsdag aften var der ingen der gik sultne eller tørstige hjem fra Rødovre Gymnasium, da Rødovre Kommunes første pop-up folkekøkken serverede krydret tanzaniansk gryderet med kylling, ovnstegte gulerødder, friske urter og fristbagt brød.
Kommunen har planer om at oprette et lokalt folkekøkken, der kan skabe grobund for nye relationer og fællesskaber på tværs af samfundslag og generationer. I første omgang inviteres alle byens borgere til tre aftener, hvor idéer bliver testet, menuer bliver afprøvet og hvor de besøgendes evalueringer skal være med til at lede det fremtidige folkekøkken i den retning.
Else Marie Pedersen og manden Hans Jørgen Staugaard var to af de frivillige, der tirsdag havde valgt at rive en halv dag ud af kalenderen for at lave mad til deres medborgere. De havde set en omtale i Lokal Nyt om opstarten af et folkekøkken i Rødovre og oplevelsen har indtil videre været et positivt bekendtskab.
”Vi kan godt lide at lave mad og være med i fællesskaber som disse. Det er en god idé at komme ud og møde andre mennesker fra Rødovre og det har været hyggeligt indtil videre,” siger Else Marie Pedersen, inden hun fortæller, hvorfor et lokalt folkekøkken er en blændende god idé.
”Folk har godt af at komme hinanden lidt ved, i stedet for at sidde hjemme i hver deres lejlighed,” siger hun.

Får hjælp udefra
Ud over pop-up køkkenet onsdag aften, er der planlagt to fællesspisninger på Rødovre Gymnasium den 30. maj og 11. juni. Her vil det igen være frivillige der laver og tilbereder maden, men de får hjælp af INSP fra Roskilde Kommune, der er et mødested, som i flere år har afviklet ugentlige arrangementer med fællesspisninger i Roskilde.
”Vi lærer lidt fra os her i opstartsfasen,” siger Janne Marckmann mens de første borgere har stillet sig i kø med en tallerken i hånden. En af dem er Jesper Bryde fra Kærene.
”Jeg ville gerne se det nye tiltag og jeg synes det har været et super initiativ. Jeg er ikke vant til at spise så krydret mad, men det smagte godt. Jeg vil bestemt sprede budskabet og opfordre andre til at deltage næste gang,” fortalte Jesper Bryde, da maden var blevet taget af bordet og kaffen blev serveret.
Hvis du føler dig fristet til at få en bid med næste gang, kan du besøge folkekøkkenet igen den 30. maj, hvor der vil blive serveret citronmarineret kylling med timianvendte kartofler, en ærtepure og en tilhørende mormorsalat.

Annonce

Kommentarer
Top