Annonce

Far tørrer tårerne fra min kind
farsdag.jpg
Det kræver sin mand at være far, men for Daniel er det ingen kunst at gå helhjertet ind i faderrollen. Foto: Privat
rødovres bedste far Lukas på fem år er ikke i tvivl om, hvorfor hans far er Rødovres bedste far. Også selvom han først blev det for nogle år siden. ”Når jeg har været ked af det og grædt, har han tørret tårerne væk fra min kind, kysset og krammet mig og sagt han elskede mig.”

Jeg har verdens bedste far som jeg elsker over alt på jorden. Han er der altid for mig og mine søskende.”
Sådan starter historien om Lukas på fem år, der gerne vil fortælle, hvorfor hans far er Rødovres bedste.
Det er måske mest mormor Gitte, der fører ordet, men Lukas er ikke i tvivl.
”Tak fordi du er dig far og tak fordi du passer på mig og mine søskende. Jeg elsker dig.”
Men hvem er han så, denne far, der får en lille dreng fra Rødovre til at bruge så store ord.
”Daniel er min datters kæreste,” forklarer mormor Gitte, der har efternavnet Marstrand stående på postkassen.
”Lukas har været alene med min datter. Han blev svigtet af sin egen far, men så finder hans mor Daniel, som overtager den her fadderrolle ligesom om han har været der fra begyndelsen af,” fortæller Gitte Marstrand.
Hun indrømmer, at det godt prøvede mormorhjerte smelter, når man hører historien om Daniel og Lukas, der selv smelter sammen – bare som familie.

Står for de vilde lege
”Daniel og min datter har fået et barn sammen efterfølgende, og der er ingen forskel, han behandler dem på samme måde,” siger Gitte Marstrand, der er glad for den energi og testosteron, som Daniel bidrager med.
”Jeg synes det er vigtigt, at man ikke kun har sin mor. Daniel og Lukas leger måske på en lidt anden måde. De leger vilde lege og skydelege. Det siger Lukas i hvert fald, at det kun er far der kan finde ud af og så er det jo en kæmpe hjælp i hverdagen at gå fra at være alenemor til, at der også er en far,” siger hun og giver et indlysende eksempel:
”Daniel tager ham da med til fodbold og den slags. Det er ikke et tilfælde, at Lukas har kaldt ham far siden han så ham første gang. Han hørte jo nok fra sine venner, der skulle hjem og lege med deres fædre, at det var det man sagde, om den person der er ens far.”

Annonce
Kommentarer
Top