Annonce

Anjas far kom tilbage fra de døde
19.jpg

FARS DAG HVER DAG: I dag er familien Havskjær tømret sammen og spiser faste måltider med snakke om livet hen over middagsbordet. Foto: Privat

FARS DAG HVER DAG: I dag er familien Havskjær tømret sammen og spiser faste måltider med snakke om livet hen over middagsbordet. Foto: Privat Foto: Privat
Fars Dag Samme dag, som Anja Havskjær føder sin søn, bliver faderen opereret for prostatakræft. Ét år senere dør han af hjertestop indtil familien mirakuløst får ham genoplivet. I dag har familien et budskab i anledning af Fars Dag. Nyd din far, mens du stadigvæk kan.
Rødovres bedste far

Sådan deltager du:
For at deltage i konkurrencen skal du senest den 3. juni sende et billede af dig og din far til brian@rnn.dk, sammen med et par ord om, hvorfor din far er Rødovres bedste far, samt hvilken af butikkerne, du helst vil vinde et gavekort til.

Vinderne:
De tre vindere vil få besked mandag formiddag så de kan nå at hente gavekortet inden Fars Dag, tirsdag den 5. juni. Vinderne vil blive offentliggjort i Rødovre Lokal Nyt torsdag den 7. juni 2018.

Vælg gavekort til disse butikker:

World Cup Hallen, Meny, Carlsro Herrefrisør, Frøkjær, Jespersens Auto, Hauges Auto, Intersport, Milo Lyd & Billede, Trattoria Nuova Italia, Mad Med Mere Damhustorvet, Restaurant Espehus.

Anjas far var død i ti minutter. I dag lever han, men ikke som før. Faktisk har det korte bevis på livets skrøbelighed fået både ham og resten af familien til at ændre livsstil og til tale om livet med hinanden.
”Det var et wakeupcall. I dag snakker vi meget mere om alting. Man bliver pludselig opmærksom på, hvad der betyder noget i livet og hvor vigtigt det er at have en far,” fortæller Anja Havskjær.
Da hun skulle føde sit barn for tidligt, kan hendes far ikke være der.
I måneder har han for hende og resten af familien skjult at han har kræft. Hendes mor pendler frem og tilbage mellem de to hospitaler, hvor far og datter i hver sin seng kæmper med livet. Den ene for at beholde det, den anden for at give det.
“Jeg var alene om mit barn, så min far ville ikke gøre mig mere bekymret ved at sige, han var syg. Jeg fik det først at vide den dag, jeg havde født, da min mor kommer ind på fødestuen for at sige hej til sit barnebarn,” husker hun.
Men det skulle blive værre.
Da sønnen er otte måneder gammel skal hun for første gang ud at rejse, mens de gamle skulle passe den lille.

Ferie afbrudt af vildt hjertestop
Det blev dog kun til en halv dag i London, før telefonen ringede og Anja måtte haste tilbage til Danmark.
“Om morgenen bliver jeg ringet op af min bror, der helt febrilsk siger, at jeg skal komme hjem, fordi far er indlagt med hjertestop,” fortæller hun alvorligt.
Stille beskriver hun situationen, hvor hendes mor finder faderen liggende på gulvet med flimrende øjne uden at reagere på noget som helst.
“Min mor giver hjertemassage samtidig med, at hun ringer til alarmcentralen, som guider hende til at blive ved. Så ringer hun til min bror med mobilen imens og han kommer susende ind og fortsætter hjertemassagen indtil redderne kommer og tager over.”

Annonce

3-års fødselsdag
Anja holder en alvorlig, men kort kunstpause i fortællingen og tager en dyb indånding.
“Han var død i ti minutter.” Men den vigtigste hjælp er førstehjælp, og da redderne tager over, får de liv i hendes far, som bliver kørt direkte til Rigshospitalet og bliver lagt i kunstigt koma.
“Det er min mor, der holder hele familien oppe i de dage. At se sådan en stærk og stolt mand, der altid har klaret sig selv være så afhængig af lægeverdenen og os andre gjorde ondt, men han er stædig som bare pokker, og han kommer sig og er i dag en anden mand,” forklarer hun.
“Min far kommer over det her, men ændrer sig fuldstændig på grund af det chok. Han spiser sundt, begynder at træne. Han snakker om livet og om følelser og episoden, der skete. Han er vendt rundt på en tallerken og er idag en far, der præger os alle som familie. Vi har faste middage, hvor vi snakker ud om alle de vigtige ting,” tilføjer hun.

Helt ny familie
Hendes far har altid sat børnene først, men i dag er han mere forstående over for, hvad de siger og tænker.
“Han er blevet mere beskytter og prøver at holde os sammen som familie,” fortæller Anja, der samtidig afslører, at de alle mødes hver gang det er den 21. oktober.
“Vi fejrer ligesom hans fødselsdag der med lagkage og flag, fordi han er som født på ny,” griner hun.

Kommentarer
Top