Annonce

Konfliktpenge skal ikke øremærkes
FOA-demonstration_013_090418_BP.jpg
Eventuelt sparede lønmidler i forbindelse med en konflikt vil blive prioriteret af Kommunalbestyrelsen og dermed ikke øremærket, som SF og Ø ellers ønskede det. Foto: Brian Poulsen
lockout Et politisk forslag fra SF, om at indefryse lønmidler i forbindelse med en konflikt og øremærke dem til de konkrete områder, druknede i ændringsforslag og underændringsforslag, da Kommunalbestyrelsen behandlede sagen tirsdag aften.

Eventuelt sparede lønmidler i forbindelse med en konflikt skal ikke indefryses og tilbage til de berørte områder. Det står klart efter tirsdagens kommunalbestyrelsesmøde på rådhuset.
Her havde SF ellers forslået, at øremærke lønmidlerne specifik til de ramte sektorer, men forslaget kom aldrig til afstemning, da Socialdemokratiet i stedet stillede et ændringsforslag om, at de mulige sparede lønkroner i stedet skulle prioriteres af kommunalbestyrelsen, og gøre ‘størst mulig gavn for borgerne i Rødovre’ som der stod i ændringsforslaget.
Hvis et ændringsforslag bliver godkendt, kommer hovedforslaget ikke til afstemning og det fik derfor Enhedslisten til at stille et underændringsforslag, hvor ordlyden var meget lig hovedforslaget fra SF.
Det forslag stemte Konservative, Dansk Folkeparti, Venstre og Socialdemokraterne ned og hos Enhedslisten og SF er der stor undren over, at der blev stillet et ændringsforslag til sagen. SF’eren Kenneth Rasmussen kalder det direkte ’tosset’.
”Jeg synes faktisk, at det er til grin at Socialdemokraterne vælger at stille et ændringsforslag. Du kunne jo bare have stemt vores forslag ned, men de ville gerne undgå at forholde sig til sagen, men med underændringsforslaget fik vi konstateret, hvor de står i sagen,” siger Kenneth Rasmussen.
I Enhedslisten har viceborgmester Peter Mikkelsen også svært ved at se logikken i de tekniske ændringsforslag.
”Socialdemokraternes forslag giver ingen mening. Hvilket parti og hvilken politiker vil ikke det bedste for Rødovre, byens borgere og de ansatte? Det havde været kønnere, om Socialdemokraterne bare havde stemt nej til SFs forslag,” siger han.

”Det er teknisk”
I Socialdemokratiet har Jan Kongebro svært ved at se problemet og han understreger, at ændringsforslaget blev stillet af den simple grund, at partiet ikke ønsker at øremærke penge til specifikke områder.
”Det er teknisk og i bund og grund mener vi det samme, men vi tør ikke låse pengene til et bestemt område. Det er alt for farligt at låse penge på den måde og derfor stemte vi for et forslag hvor Kommunalbestyrelsen prioriterer disse midler, hvis der kommer en lockout,” siger Jan Kongebro.

Annonce

For og imod
Hos Konservative var gruppens tre medlemmer af Kommunalbestyrelsen parate til at stemme for SFs forslag, men da Enhedslistens underændringsforslag kom til afstemning, valgte partiet at stemme imod.
”Hovedforslaget var tilfredsende og klart, men underændringsforslaget blev for uklart og udvandet. Derfor stemte vi nej” siger Kim Drejer Nielsen, der ligeledes har svært ved at forstå meningen med Socialdemokratiets ændringsforslag.
”Det var intetsigende og står åbent til fortolkning og kan reelt ikke bruges til noget,” siger han om ændringsforslaget som blev godkendt med 13 stemmer for og seks imod.

Kommentarer
Top