Annonce

IKEA-blues
chrumme_002_150915_BP.jpg
Christian Christensen er 'Christian Chrummer' i Rødovre Lokal Nyt Foto: Arkiv
Chrumme a jeg var barn elskede jeg når mine forældre havde været i IKEA, for det betød at de havde købt noget nyt som så var indpakket i en gigantisk papkasse, som jeg kunne bruge timer på.

Efter at jeg er blevet voksen er min begejstring for IKEA dog kølnet noget. Jo, jo, ganske som i min barndom kan jeg bruge timer på at SAMLE lortet.
Tegningerne er meget udførlige for af en eller anden spøjs årsag så er ORD forbudt i IKEA instruktioner. F.eks vælger man en tegning af en person med et telefonrør i hånden, hvor den krøllede ledning fører ind i et hus, hvor der står ”IKEA” på og et telefonnummer. Kunne man have overvejet at droppe tegningen og skrive ”KUNDESERVICE” i stedet. ”Nej, Christian. Det er jo fordi de bruger den samme brochure i ALLE lande, hvor der findes en IKEA. Så er det jo smart at de kan bruge den SAMME brochure!!” – FORKERT, for der står kun et dansk telefonnummer, og det er jo ikke skide smart hvis Sumalee Charnlohakarnji ringer fra Thailand, vel?
Nå, men den skide kommode med det mundrette navn Koppang med 3 skuffer, samler jo ikke sig selv. Klog af skade, læser jeg samleanvisningen igennem. Det første der slår mig er, at der nok er gået mere træ til spilde på at trykke samleansvisningen, end der er blev brugt på selve kommoden.
Jeg har læst OG forstået tegningerne – som i mange tilfælde kunne minde om en kombination af ”Gæt og Grimasser” eller ”Tegn og Gæt” – Det første jeg gør er at tælle skruerne – det får mig til at tænke over, om der står en person og tæller skruerne og putter dem i poser – og om denne person har Verdens kedeligste job – måske kun overgået at ham som sætter klistermærker på æbler.
Antallet stemmer. Og jeg kan begynde med at samle lortet. Illustration 1 giver allerede problemer. Alle pladerne er ens – altså bortset fra at ALLE har forskellige huller, så allerede her begynder de første frustrationer at melde sig. Kunne man ikke have sat en lille markat på hvert element med et nr. Jeg ved jo fra oplysningen af telefonnummeret, at IKEA har tal på deres tastatur. Kunne man skrive 1, 2 osv. ?
Det næste man løber ind i er en tegning med en streg over – det er lige for at fortælle dig hvad du IKKE skal gøre. Nu vil jeg umiddelbart mene, at det er et skråplan at komme ind på. Jeg mener, der er nok flere ting du IKKE skal gøre end der af ting du SKAL gøre. Der er f.eks. ikke et billede af et bål med en Koppang kommode på – selv om det på dette tidspunkt i samleprocessen, er meget tæt på at være en åbenlys mulighed.
Men der er lys forude – altså efter man lige opdagede, at der er skruer i forskellige længder, og at man lige i den del af processen har flækket den ene side. Så skiller man den lige ad – igen – ja de korte skruer var jo så brugt det forkerte sted.
Endelig mangler det nemmeste af det hele: At sætte lågen på. Kronen på værket efter flere timers svedig aktion. Det er så DER man finder ud af, at dørhængsler faktisk godt KAN vende på hovedet. Mit øje fanger navnet på den lampe, som skal pryde den (lettere beskadigede) Koppang kommode. Det navn beskriver kort og præcist min IKEA oplevelse. Den hedder ‘Tisdag’.
IKEAPLEASE – jeg beder Jer. Kom nu ud af stenalderen og anerkend dog i fremskridtets navn, at skriftsproget HAR vundet indpas. Det er langt fra ALLE som lider af dysleksi og som derfor godt kan læse. Der er for fanden vel en årsag til, at alle andre – undtagen IKEA – har anerkendt af hulemalerier ikke er fremtidens kommunikations-
form.
Måske er det årsagen til, at IKEA’s blyanter er så patetiske små og uanvendelige.

Kommentarer
Top