Annonce

Alle har ret til et smil – og du kan være med til at give det
alleharrettiletsmil.jpg
Når avisen i uge 17 sætter fokus på udsatte, ensomme og sårbare, bliver det med et særligt aktivistisk initiativ for at forbedre udsattes tandsituation. En kampagne, der gerne skulle vække brede smil og bogstavelig talt fjerne en af de mest håndgribelige hovedpiner blandt byens alt for mange udsatte. Foto: SignElements
GIV EN KRONE Det er svært at smile, når man er udsat eller fattig. Ikke kun på grund af den svære situation, men fordi tænderne er dét sted, hvor uligheden mest synligt sætter sine spor. Derfor vil Rødovre Lokal Nyt, sammen med Rødovre Udsatteråd og en lang række lokale aktører, nu skrue bissen på. Bogstavelig talt, men vi har brug for din hjælp.
Fakta

Når avisen i uge 17 sætter fokus på udsatte, ensomme og sårbare, bliver det med et særligt aktivistisk initiativ for at forbedre udsattes tandsituation. En kampagne, der gerne skulle vække brede smil og bogstavelig talt fjerne en af de mest håndgribelige hovedpiner blandt byens alt for mange udsatte. Vil du være med? Skriv til andre@rnn.dk eller ring til os på telefonnummer: 31 12 26 10.

Tandlæger har sagt ja til at arbejde gratis, musicalholdet fra Ungecenter 2610 donerer en forestilling og så er det din tur.
Lige nu er vi nemlig igang med at forberede årets store satsning i forbindelse med, at ‘Danmark spiser sammen’ i uge 17.
En stor gruppe borgere i Rødovre er nemlig så marginaliseret, at de ikke engang tør sætte sig og spise med til de mange fællesspisninger. De har huller i tænderne, ondt i hovedet og ondt i økonomien.
“Derfor sætter Rødovre Udsatteråd, som det første Udsatteråd i landet, fokus på betydningen af dårlige tænder,” siger formanden for Rødovre Udsatteråd Lars Ahlstrand.
Vi spurgte ham og resten af udsatterådet, hvilket problem, der lige netop nu, er det allerstørste blandt udsatte i Rødovre, for så vil vi forsøge at få avisens mange samarbejdspartnere til at bakke op om en indsats. Og svaret faldt prompte.
“Udsattte smiler aldrig!”
“Dårlige tænder øger risikoen for dårlig livskvalitet. Dårlige tænder øger sårbarhed og udsathed. Dårlige tænder øger risikoen for social isolation og tilknytning til arbejdsmarkedet, for mange socialt- og psykisk sårbare har ikke råd til tandlægebehandling,” forklarer Lars Ahlstrand.

Ulighed i sundhed
Når Rødovre Lokal Nyt i uge 16 udarbejder avis sammen med eleverne på Rødovre Gymnasium, vil vi derfor sætte fokus på uligheden i sundheden. Ensomheden og de psykisk sårbare, men vi vil have særligt fokus på de dårlige tænder og forsøge at samle engagement og penge i byen til at hjælpe udsatte til en gratis tur i en tand-
lægestol. Derfor har vi brug for din hjælp. Har du en god idé til, hvordan vi kan samle ekstra penge ind, vil du gerne sponsorere tandbørster eller tandtråd, så skriv til os på andre@rnn.dk eller ring på 31 12 26 10.
Jo flere vi er sammen om Rødovre, jo mere er der at være sammen om. For det er ikke et æstetisk spørgsmål. Det er alvor.
“Dårlige tænder øger risikoen for betændelse i hjerteklapper og/eller tilgrænsende væv og dårlige tænder øger risikoen for diabetes, hvis man har paradentose,” understreger Lars Ahlstrand.

Annonce
Kommentarer
Top