Annonce

Rødovres U15 er danske mestre
WEB_RSIK-U15_DM-holdpix.jpg
Foto: Red.
ishockey Dag 3 til U15 DM er også afgørelsens timer. Aab, Herning og Rødovre skal udkæmpe slaget om medaljerne og det er stadig åbent, selvom Rødovre og Aab står med de bedste kort på hånden. OPDATERET: Rødovre vandt 2-0 over Herning og er danske mestre.

Slutstilling:
1) Rødovre
2) Aab
3) Herning
4) Gentofte
5) Rungsted
6) Frederikshavn

DIU kårer
Målmand. Aya Juhl Petersen, Rødovre
Back: Mads Meyer, Herning
Forward: Philip Nolsøe, Aab

Annonce

DMs bedste – avisens all star team

Avisen har set samtlige 15 kampe i løbet U15 DM og har sat deres egen all-star kæde.

Målmand: Aya Petersen (årets målmand), RSIK
Back 1: Anton Ibman Stenbakken (årets back), Frederikshavn
Back 2: Viktor Bergquist, Rungsted
Center: Philip Nolsøe (årets forward), Aab
Forward 1: Mikko Lønne Sørensen, Herning
Forward 2: Conrad Schmidt, Gentofte

Begrundelse
Aya Petersen. Hun var i stærk konkurrence med Aabs Krister Steinbergs, men Ayas fantastiske kamp mod Herning gjorde udslaget. Hun er rolig, som en klippe og har lynhurtige reaktioner og er teknisk særdeles dygtig. Hun skiller sig ud fra andre moderne målmænd, fordi hun læser skuddene og bliver stående oppe, når afslutningerne er over hoftehøjde. Jeg tror, Danmark har en potentiel verdensstjerne keeper på vej til stor gavn for det danske kvindelandshold.

Anton Ibman Stenbakken. Et stort backtalent, der læser spillet helt unikt og får ishockey til at se utrolig nemt ud. Han kan tackle, men bruger det ikke mere end højest nødvendigt og aldrig ureglementeret og er bare dygtig i sit spil uden puck. Men måske vigtigst af alt, så er han stærk med pucken, for sjældent har jeg set en U15 spiller, der har forudset spillet som Anton. Han vender derfor hurtigt spillet, skiller sig af pucken med præcise afleveringer frem i banen, der gør holdkammeraterne gode, når de vender i midtzonen. Desuden er han dygtig på angrebsblå, som en pucksikker spilfordeler med et godt slagskud.
Eneste minus er håndledsafslutningerne – hjem og skyd i haven hele sommeren, når han der ikke styrketrænes, så Anton tæt på at være en komplet back.

Viktor Bergquist. Fysisk stor og skøjtestærk back, som man kan slå sig på. Er utrolig puckstærk og farlig offensivt, men kan også sætte sine holdkammerater op. Er holdepunktet i Rungsteds powerplay og gerne afslutter med et godt slagskud.
Minus er, at han holder for meget i pucken og har et temperament, som ikke er godt ham selv eller holdet.

Philip Nolsøe. Puh ha, sikke et talent. Men, men, men… pas nu på knægten. Jeg har set lignende profiler gennem tiderne, som der også blev drevet rovdrift på og som skulle afgøre kampe i hvert eneste skift. Da de kom til Sverige, manglede de pasningskunnen og simpel taktisk forståelse, for der løber man ikke bare igennem alt og alle. Når alle holdkammeraterne og modstanderne pludselig er ligeså fysisk stærke og gode skøjteløbere, så falmer selvtilliden og talentet taber kampen på vejen mod stjernerne.
Skøjteløb, teknik og afslutninger er dog af så høj klasse, at Nolsøe skal kåres til DMs bedste forward, men enten skal han op til Metalligaen og gøres til ishockeyspiller eller også skal han til Sveriges benhårde system ellers frygter jeg, vi ser endnu et stortalent, der topper som U17 spiller og ender i Metalligaen, som solid spiller i Aalborgs 3. kæde som 22-årig. Det vil være synd for dansk ishockey.

Mikko Lønne Sørensen. Har haft en bærende rolle i Hernings 2. og 3. kæder, som han har gjort med en stærk attitude og dermed været en ankermand i Hernings bredde. Med flere vigtige point har han spillet Herning mod medaljerne, mens han har fået vist sine tekniske egenskaber i den afgørende periode, når Herning er gået ned på to kæder og i powerplay.

Conrad Schmidt. Har markeret sig som en ægte målskytte på et Gentofte hold, der ikke har fungeret under DM. Han tør udfordre sin direkte modstander og skaber dermed farlige situationer for sit hold, ligesom han selv, som allerede nævnt, er målfarlig via et knaldhårdt og præcist skud på alle tre afslutningsmøder – håndledsskud, trækskud og slagskud. Minus er, at Schmidt kun er 1-vejs spiller og tackler for lidt.

DIUs Flemming Green om DM:
“Jeg har set mange gode kampe på et højt niveau og med spillere, som har stukket ud. Det er vigtigt. Jeg må indrømme, at jeg på forhånd ikke havde set Rødovre som danske mestre, men de har formået at toppe på det helt rigtige tidspunkt på sæsonen.”

Kamp 15
Søndag den 18. marts klokken 13
Gentofte-Aab 2-5 (1-0, 1-2, 0-3)
10:11 1-0 Conrad Schmidt (Carl Rye Møller)
16:35 2-0 Conrad Schmidt (Marcus Lind og Sofus Rheinholdt), pp1
17:51 2-1 Philip Nolsøe (Magnus Boesen og Tobias Harstad)
26:27 2-2 Magnus Boesen (Philip Nolsøe og Mads Frederiksen), pp1
31:14 2-3 Andreas Nielsson (Daniel Gravesen og Mads Frederiksen)
33:12 2-4 Andreas Nielsson (Philip Nolsøe og Magnus Boesen), pp1
36:39 2-5 Magnus Boesen (Mads Frederiksen og Tobias Harstad)

Udvisninger
Stars: 3×2
Aab: 5×2 + 10 (Daniel Gravesen)

En lidt underlig fornemmelse før denne sidste U15 DM kamp 2018. Det hele er afgjort, efter et spændende og velspillet DM. Jeg har dog Gentofte som favoritter, fordi Aab må være mentalt færdige efter Rødovres sejr og omkring det fakta, at der ikke er noget at spille for kombineret med, at Gentofte bør vise, deres fjerdeplads er en fejl og vil slutte af med ære.

Det var som spået i de første 20 minutter. Aab virkede helt uden gejst og Gentofte første fortjent, efter spil og chancer, 1-0 efter Conrad Schmidts slagskudsmål.
perioden blev sluttet af med to udvisninger til Aab, så Gentofte kunne starte 2. periode med at spille fem mod tre.

Gentofte fik etableret sig fint i spillet fem mod tre, men Aab stod stærkt i boksen og afværgede flot alle forsøg, så de kunne spille fire mod fem, men her fik Stars nordjyderne ud af balance og så var Conrad Schmidt atter skarpretter, da Marcus Lind lagde en perfekt tværpasning.

Sjællænderne har haft mange dumme defensive fejl igennem DM og det blev til yderligere en af slagsen og det udnyttede Aab til en reducering. Målskytten var naturligvis turneringens topscorer Philip Nolsøe. Han var på spil igen midtvejs i perioden, efter at have rundet backen, men denne gang sendte han pucken forbi mål.

En unødvendig udvisning af Gentofte gav Aab deres første mulighed i powerplay og den tog nordjyderne straks. Magnus Boesen var hurtigt over en retur fra Phillip Noilsøe og så var stillingen 2-2.
Endnu en udvisning til Gentofte betød, at Aab sluttede perioden overbevisende af og kunne gå til pausen med mest optimisme.

I den sidste periode fortsatte Aab de gode takter og bragte sig hurtigt foran 2-3 på en scoring af Andreas Nielsson, der snart efter fordoblede sit målantal, da Aab havde powerplay.
Det fik Rødovre også og så kom de frem til den første afslutning næsten 10 minutter, men det blev aldrig rigtig farligt, selvom Gentofte fik etableret sig ganske fint.
I stedet for en reducering tog Aab igen teten og skiftet efter de to hold atter spillede fem mod fem, blev Gentofte total udspillet, så Magnus Boesen lidt kunne sende pucken i mål, efter et fornemt oplæg af Mads Frederiksen og Tobias Harstad.

Gentofte fik endnu et powerplay, men gassen var gået af ballonen og blå-orange sjællændere lignede et hold, der hellere ville hjem til deres populære isdisko end bruge deres tid til et DM i Rødovre Skøjte Arena, som bedst blev bevist af, at holdets 4. kæde kom ind og leverede det bedste skift i perioden.

Avisen kårede kampens to bedste
Gentofte: Sofus Rheinholdt
Aab: Mads Frederiksen

Kamp 14
Søndag den 18. marts klokken 11.
Rødovre-Herning 2-0 (2-0, 0-0, 0-0)
01:51 Nikita Gnetved
12:05 Marcus Pihlmann (Sebastian Niebling)

Udvisninger:
RSIK: 1×2
HIK: 1×2 + 10 (Enzo Kornum)

To organiserede hold uden den individuelle stjerne eller oplagte superkæde. Det er holdpræstationen, som er i højsædet i denne kamp, der bliver mere taktisk end nogen anden til dette DM. Jeg ser kampen som 50/50, selvom Rødovre er vokset som hold gennem turneringen.

Hernings førstekæde lagde hårdt ud og Anil Øzbay skød på ydersiden af stolpen, som afslutning på et langt skift, men så var der også udsolgt, hvilket gav plads til Nikita Gnetved, der skøjtede fra alt og alle, for til sidst at overliste Emma-Sofia Norström ved at trække pucken over til baghånden og løfte pucken over Norströms venstre skinne.
Det var noget af en chokstart for uldjyderne, der så rystede ud efter den tidlige scoring, mens Rødovres skøjtestærke mandskab hvirvlede rundt i jydernes zone og absolut ingen ro gav, når modstanderne havde pucken.

I Rødovres klare overvægt i spil og chancer i denne del af perioden, havde Sebastian Niebling den største mulighed. Herning var spillet tyndt, men Nieblings firsttimer strøg forbi mål.
Hernings 1. kæde fandt vej til Rødovres zone efter 10 minutters spil og igen var Øzbay spilleren, som var tættest på at finde vej til nettet.

Men så slog Rødovre til mod Hernings 2. kæde, da Marcus Pihlmann kørte bukserne af backen og sekunder senere, sendte han pucken op i nærmeste hjørne med et præcist håndledsskud.
Resten af perioden var et langt pres af Rødovre, hvor Edvard Lundmarks forsøg på overliggeren var nærmeste bud på en scoring, men Herning holdt stand og kunne holde en tiltrængt pause.

Den midterste periode var mere lige, men begge hold var gode til at holde modstanderne på ydersiden, så det aldrig blev rigtig farligt… altså i periodens første 10 minutter.

Med fem minutter tilbage af 2. periode var der ægte indianerhockey, da begge hold kom buldrende fremad, hvilket gav plads til omstillinger begge veje. De to organiserede hold var pludselig helt uden den sædvanlige styring og der blev produceret store chancer på samlebånd. Den største mulighed fik Hernings Hjalte Thomsen, der missede pucken foran et tomt mål, men ellers var uskarphed og stærkt målmandsspil årsag til, at perioden forblev uden scoringer.

Rødovre så ud til at have styr på kampen, men det er ishockey, der mangler et kvarter og alt kan stadig ske.

Rødovre leverede et disciplineret sidste kvarter, da Herning satsede alt og faktisk gjorde stærkt væsen af sig. Men stærkt spil i egen zone, lidt held og en storspillende Aya Petersen i målet, forhindrede en jysk scoring.
For første gang, mens jeg har dækket RSIK, har jeg set et rødovremandskab, der kan spille i egen zone. Det i sig selv er en lille sensation ved dette DM.

Værterne bed også godt fra sig og havde store chancer for at sende en afgørende scoring i mål, blandt andet var Lucas Ehlers tæt på, da han fangede en retur fra Martin Andersen, men det var helt og holden Aya Petersens periode med den ene store redning efter den anden, hun var et levende plankeværk, da Herning forcerede og lagde Rødovre under stort pres, som kun var afbrudt af en udvisning mod Enzo Kornum, der i øvrigt var stærkt utilfreds med kendelsen. Personligt så jeg ingenting, men det gav altså lidt ro for Rødovre.

Tilbage i spil fem mod fem og såmænd også et boksplay, lagde Herning igen tryk på. Carls Winding kom alene ind i slottet, Hjalte Thomsen blev spillet fri på bageste stolpe for at nævne et par kæmpe store jyske chancer, men heldet fulgte bare ikke jyderne denne søndag middag i Rødovre Skøjte Arena.

Herning tog time-out med 1:20 tilbage og hev keeper Norström ud. Uldjyderne gav alt, hvad den kunne trække og hold da op, hvor det brændte på i slutminutterne, men Aya Petersen var og forblev en levende mur i målet, så værterne kunne strække armene jublende i vejret og lade sig hylde som Danmarksmestre.

Avisen kårede kampens spillere:
RSIK: Aya Petersen
HIK: Carl Hinge

Dermed er U15 DM afgjort uanset resultatet af den sidste kamp mellem Aab og Gentofte:
1) Rødovre
2) Aab
3) Herning
4) Gentofte
5) Rungsted
6) Frederikshavn

‘Vidste du at…

det gør ikke noget, man får tæsk som medie, når man har haft mere end 1100 unikke læsere (IP adressen bliver kun registreret en gang pr. døgn) på disse U15 DM sider på www.rnn.dk og tæskene ligger i, at Karsten Laursens livestreaming med Peter Bjørn som kommentator er set af mere end 9000. Det er virkelig flotte læser- og seertal til ungdomsishockey i Danmark. 

Kamp 13
Lørdag den 18. Marts klokken 9
Rungsted-Frederikshavn 2-1 (0-0, 2-0, 0-1)
22:13 1-0 Jonas Uldal (Bjørn Nørskov Jensen)
25:35 2-0 Christian Brix Glud (Viktor Bergquist)
44:47 2-1 Nikolaj Kajgaard

Udvisninger
RIK: 4×2
FIK: 3×2

Frederikshavn kom bedst fra start og fik skabt nogle fine muligheder, men det blev til lige ved og næsten. Jyderne blev også sat godt i gang, da de fik mulighed for overtal kort inde i kampen, så vendelboerne kunne sætte deres stærke powerplay-kæde ind.
Det gav et naturligt momentum i kampen og der lurede en jysk føring, da de fik deres andet powerplay. Men det var faktisk tættere på en scoring til Rungsted end et powerplay mål, da sjællænderne slog kontra og Max Sørensen to gange havde en 100% chance til at bringe Rungsted foran, men han tabte slagene i slaget til en velspillende Magnus Johnsen i Frederikshavns mål.

Trods en sejr i skudstatistikken og klar overvægt i spillet til Frederikshavn efter 1. periode, så var det Rungsted, der kom frem til de største chancer.

De næste 20 minutter vendte spillet totalt. Rungsted overtog teten, var spilstyrende og meget spil foregik i Frederikshavns zone. En skudstatistik på 16-5 fortæller alt, men Rungsteds overvægt skyldtes også seks udvisningsminutter til vendelboerne, der kæmpede indædt for at holde Rungsted fra at score kombineret med Magnus Johnsen stod rigtig stærkt i målet.

Ikke overraskende, som DM er forløbet, så scorede Rungsted på to returpucke. Frederkshavn og især deres fysisk meget lille 3. kæde, har haft svært ved at ’rydde op’ op i slottet – sådan var det også denne søndag formiddag.

Allerede i første skift var Frederikshavn tæt på en reducering, men Rungsteds Viktor Bergquist fik, i sidste øjeblik, løftet staven på Sebastian Pedersen, der ellers stod klar til at sende pucken ind i et tomt mål.

Nordjyderne fortsatte med at presse, trak en udvisning og leverede igen et fint powerplay, hvor især Anton Stenbakken fik testet Oliver Thestrup i sjællændernes mål.

Største mulighed fik Oscar Mølgaard, da Thestrup blev fanget ude af sit mål, da Mølgaard kom nede bagfra målet og forsøgte at kroge pucken ind, men den prellede af på modsatte stolpe. Heldet var med Rungsted på dette tidspunkt i kampen, mens tiden ligeså stille og roligt gik sjællændernes vej.

Heller ikke en friløber til Sebastian Pedersen var nok til at finde vej til nettet, da Oliver Thestrup reddede igen igen.
Med 37 sekunder tilbage tog Christian Brix endnu en af sine mange udvisninger. Det udnyttede Frederikshavn til at tage målmanden ud og spille seks mod fire. Det gav bonus, da Nikolaj Kajgaard tordnede en retur i mål til 2-1.
Der resterede stadig 13 sekunder og Frederikshavn tog time-out. Selv i den afgørende kamp om femtepladsen skulle der være spænding til det sidste.
…og der blev afsluttet, da Christopher Mulberg sendte et trækskud mod mål, Thestrup gav en retur og det hele endte i en stor bunke i målfeltet, mens der blev kæmpet om pucken. Men Rungsted holdt stand og blev nummer fem.

Begge hold kan tage hjem med en god følelse, for de har i den grad gjort det over forventning og leveret en god DM-indsats.

Avisen kårede kampens spillere:
Frederikshavn: Magnus Mølholt Johnsen
Rungsted: Oscar Mead

Stillingen

Nr. Hold K Mål P
1) Rødovre 4 15-6 10
2) Aab 4 16-6 10
3) Herning 4 12-9 9
4) Gentofte 4 13-11 6
5) Rungsted 4 7-17 1
6) Frederikshavn 4 7-21 0

Dagens kampe, søndag den 18. marts

Kl. 09:00 Rungsted-Frederikshavn
Kl. 11:00 Rødovre-Herning
Kl. 13:00 Gentofte-Aalborg

Spillet om DM-guldet er helt åbent, men fakta er, at værterne fra Rødovre selv kan afgøre, om de skal genvinde guldet, som de også vandt, da de var i tilsvarende årgang som U13 og i øvrigt er forsvarende U15 Danmarksmestre.
Men det kræver en ’ren’ sejr over Herning. Ender kampen i overtid, uanset hvilket hold der vinder, så kræves der hjælp af Gentofte, som skal besejre Aab.

Vinder Herning eller Rødovre-Herning ender i overtid, så står Aab med de bedste kort på hånden, for så skal de ’bare’ vinde over Gentofte.
Skal Herning skøjte hjem guldet, så kræver det, at de vinder over Rødovre og at Gentofte tager point fra Aab.
Jo, det er helt åbent og det bliver en spændende søndag, der starter med slaget om at blive Danmarks femte bedste U15 mandskab anno 2018. Det bliver vinderen af kampen mellem Rungsted og Frederikshavn.

Positive overraskelser og en skuffelse
Dette U15 DM har været med mange positive overraskelser.
”Jeg har sat mange gode kampe, men det som går igen, er at holdene spiller meget taktisk. Normalt i grundspillet og ofte til U15 DM, så masser man på og tænker meget fremadrettet. Sådan har det ikke været i år, der afventes, matches kæder og man lurer på modstandernes fejl,” vurderer Rungsteds U17 træner Henrik ’Duller’ Schultze, der har sin eget hold, som DMs største overraskelse.
”Rungsted har overrasket mig meget. De har spillet lige op med alle hold og kunne, med lidt held, have haft flere point. Det havde jeg ikke troet og det viser sig, de er sportsligt fuldt berettiget til dette DM.”

Daniel Rasmusen, der er med i trænerteamet omkring U16- og U17-landsholdene.
”Jeg har set mange gode kampe og ishockey på et højere niveau end jeg havde forventet. Det ser spændende for fremtiden.”

Deres udsendte har set samtlige kampe og skrevet om dem alle. Jeg følger ungdoms-ishockey tæt, især på Sjælland, og havde nogle klare forventninger før dette DM. Det var, at Gentofte og Aab var storfavoritter med Herning som outsidere. Indrømmet, jeg havde ikke den store tiltro til et ungt, smalt og fysisk underlegen rødovremandskab, som oven i købet har manglet deres målkonge Marcus Almquist, men jeg er blevet sat på plads.

Som en enhed, eller rettere helhed, har Rødovre overrasket enormt positivt og med deres brede spil på tre kæder, er de ligeså langsomt vokset sig bedre både med hensyn til spil og selvtillid, som turneringen er skredet frem.

Det er ikke fordi, jeg skriver for lokalavisen, for i min daglige gang, har jeg mine ’aktier’ i Gentofte, og jer mener faktisk, jeg ser og oplever ungdomsishockey objektivt. Rødovre har været den største overraskelse for mig, uanset om de bliver nummer 1, 2 eller 3.

Aab er bare gode og har ubetinget Danmarks bedste 1. kæde. Jeg ved godt, at Philip Nolsøe fylder meget, så man kan komme til at glemme kædens øvrige spillere, men de holder alle høj klasse. Personligt glæder jeg mig over at se Andreas Nielsson skøjteløb og Jonas Haugaards eminente blik for spillet.

Alle i kæden har en unik teknik og bag den farlige angrebstrio står to super rolige backs, der også er gode til at igangsætte deres forwards. Jeg kunne dog tænke mig, at de tre forwards bruger deres backs noget mere, når de har bidt sig fast i angrebszonen, som de gør rigtig ofte.

Herning er det mest organiserede hold i egen zone, hvilket især Gentofte fik at mærke. I det hele tager er Herning bunsolide og taktisk stærke. Desuden glæder det mig, at uldjyderne også kører særdeles bredt.
Hos Herning har to spillere sprunget i øjnene. Det er Mikko Lønne Sørensen, der har taget et stort slæb i 3. kæden og på den måde løftet sit hold. Han viser sin kreative kunnen i powerplay og når holdet går ned på to kæder.
Desuden må Anil Øzbay være enhver træners drøm på isen. Han arbejder stenhårdt i hvert eneste skift, får vundet en masse nærkampe og får flyttet pucken frem på isen.
Når man taler Herning taler man naturligvis også Emma-Sofie Norström, der har stået et flot DM, hvis man lige ser bort fra kampen mod Rungsted.

Gentofte er DMs store skuffelse. Jeg havde enorme forventninger til det fysisk stærke hold, som også er skøjtestærkt, der er et af få hold i Danmark med mange fra årgang ’03. Men holdet har spillet låst, individuelt og uden intensitet i spillet. De store stærke spillere har virket dvaske uden fart i skøjteløbet og så har spillet slet ikke hængt sammen.

Frederikshavn og Rungsted har gjort det godt og vist, de er berettiget til dette DM. To spillere har stjålet mit hjerte. Det er Frederikshavns back Anton Stenbakken og Rungsteds ditto Viktor Bergquist. Begge holder enormt højt niveau, selvom de ikke spiller på Danmarks bedste hold.

Kommentarer
Top