Annonce

Socialrealismen rammer Viften
peter-mikkelsen_002_191114_BP.jpg

Enhedslistens viceborgmester, Peter Mikkelsen, er med til at lockoute de offentligt ansatte i Rødovre, men er som ansat i nabokommunen selv truet af lockout.

Enhedslistens viceborgmester, Peter Mikkelsen, holder oplæg når de viser film i Viften. Foto: Brian Poulsen
Film og debat Få beskriver virkelighedens prøver for samfundets udsatte så ærligt som den engelske instruktør Ken Loach. Nu bruger Enhedslisten filmen ’I, Daniel Blake’ som springbræt til en diskussion i kulturhuset.

 

Selvom filmens personificerede titel, I, Daniel Blake hentyder til, at du skal til at følge en enkelt mands kamp mod systemets overmagt, kunne den lige så godt handle om de tusindvis af danskere, der hver dag løber rundt i manegen på landets jobcentre.

Annonce

Det mener i hvert fald Enhedslisten, der inviterer i biografen lørdag den 10. marts kl.10.30 til Ken Loachs’ film I, Daniel Blake.

Filmen skildrer en sygemeldt tømrer fra Newcastles kamp for at modtage sin understøttelse.  Mødet med det offentlige system viser sig at være et bureaukratisk helvede af kafkaske dimensioner, hvor fravær af menneskeligt nærvær skriger til himlen, og hvor et kendskab til onlineformularer tages for givet.

Peter Mikkelsen (Ø) vil holde et kort oplæg før filmen til debat efter filmen, hvor Enhedslisten er vært ved en kop kaffe.

”Filmen tager udgangspunkt i at det er den syge og den arbejdsløse, der er problemet, at problemet er individuelt. På den måde betyder det ikke noget at filmen udspiller sig i Newcastle og ikke i Rødovre,” udtaler Peter Mikkelsen.

Han er ikke i tvivl om, at der skal ske noget positivt ved systemet, hvis vi skal undgå lokale udgave af Daniel Blake.

”Det nye sker først, når vi gør noget ved det system, der slider mennesker ned, når det er på arbejdsmarkedet, og som udstøder folk, der ikke kan komme ind på eller er for syge til at fastholde kontakten til arbejdsmarkedet,” siger Peter Mikkelsen.

Kommentarer
Top