Annonce

Rødovre Mighty Bulls sikker på at slutte i top seks
RMB_-_HBF_061017_IN-2-of-54.jpg

Metalligaen: Rødovre Mighty Bulls - Herning Bluefox fredag den 6. oktober 2017. #71 Nicklas Beyer Carlsen

Nicklas Carlsen sikrede RMB to point med sin scoring i OT, på Steffen Klarskovs pasning. Foto: Ian Nielsen
Ishockey I en underholdende og tempofyldt ishockeykamp, vandt Mighty Bulls kampen om fjerdepladsen mod Esbjerg Energy med 2-3 efter overtid. Kampen blev skæmmet af dommer Jacob Grumsen, som annullerede en scoring af Rødovre, da der resterede et minut af tredje periode.
Esbjerg Energy – Rødovre Mighty Bulls
2-3
(1-1, 0-0, 1-1, 0-1)

12:57 1-0 Colin Vock (Felix Scheel)
44:09 2-1 Anders Kock (Carson McMillan)

18:38 1-1 Jannik Karvinen (Jacob Böll)
52:26 2-2 Mads Eller (Jonas Sass)
64:15 2-3 Nicklas Carlsen (Steffen Klarskov)

Udvisninger:
01:09 Esben Nielsen, Esbjerg (Holding)
03:37 Felix Scheel, Esbjerg (Roughing)
06:43 Henrik Eriksson, Rødovre (Slashing)
13:52 Morten Andreasen, Rødovre (Tripping)
27:35 Carson McMillan, Esbjerg (Hooking)
48:36 Steffen Klarskov, Rødovre (Charging)
52:43 Jannik Christensen, Esbjerg (Tripping)
57:45 Felix Scheel, Esbjerg (High Stick)

Skudstatistik: 21-38 (9-12, 6-13, 6-7, 0-6)

Tilskuer: 2141 (Sæsonrekord)

Rødovre Mighty Bulls kan fredag aften sikre sig en plads i top seks, med en sejr ude over Esbjerg Energy i Granly Hockey Arena. ”Tyrene” har vundet tre ud af de fire hidtidige opgør, mod de forsvarende danske mestre, som i øvrigt har vist en stærk formkurve, da de har vundet syv af de sidste otte kampe.
Inden aftenens kampe har Esbjerg og Rødovre begge 79 point for 47 kampe, og på tredjepladsen ligger Frederikshavn med 80 point.
Ud over kampen om en placering i top seks, så er kampen mod Esbjerg også en kamp om fjerdepladsen, der vil give fordel af hjemmebane, i en afgørende kamp i kvartfinaleserien.

Rødovre har debut til svenske Henrik Eriksson, som netop er hentet i østrigske EC Kitzbühler, hvor det er blevet til 48 point i 37 kampe. Spændende at se, hvordan den flittigt scorende svensker passer ind i RMBs spil.

Annonce

Det var livligt fra kampens start. Allerede efter et minut, faldt kampens første udvisning, da Esbjergs Esben Nielsen fik to minutter for holding. Eneste kvalificeret forsøg kom fra Philip Schultz, som afsluttede lige på Mathias Seldrup i Esbjergs mål.
Hjemmeholdet var netop blevet fuldtallige, da det blev til to minutter mere og Rødovre fik endnu en mulighed i overtal, men fik ikke organiseret sit powerplay. Rødovres debutant, Henrik Eriksson nåede kun syv minutter i Rødovretrøjen, da han fik to minutters straf for slashing. Rødovre spillede et disciplineret boksplay og holdt hjemmeholdet fra afslutninger. Begge hold var uskarpe i deres powerplay.
Rødovre spillede med fint tempo og fik lagt pres på Esbjergs mål. Efter et par gode afslutninger slog Esbjerg kontra og Colin Vock bragte Esbjerg foran efter 13 minutter. Umiddelbart efter Esbjergs scoring, måtte Morten Andreasen to minutter i straffeboksen for en tripping, men endnu et sikkert boksplay holdt Esbjerg fra scoring.

Rødovre fortsatte med tempo og gode afslutninger, hvilket resulterede i en fortjent udligning kort før periodepausen, da Jacob Böll fandt Janik Karvinen med en dyb pasning. Karvinen sendte sikkert pucken i nettet til pausestillingen 1-1, efter en livlig første periode.

Intens periode præget af uskarphed
Anden periode åbnede med en del fejlafleveringer og pucktab, som skabte chancer i begge ender. Morten Andreasen og Eetu Vento havde gode forsøg men uden held. Rødovre fik en overtalsmulighed kort inde i perioden. Eneste reelle forsøg kom fra Steffen Klarskov, men ellers blev der spillet for meget rundt og Rødovre kom ikke frem til afslutninger. Spillet vekslede med Rødovre som det hold, der havde flest afslutninger. Mod slutningen af perioden fik Esbjerg det spillemæssige overtag og Rødovre havde svært ved at få spillet pucken ud af egen zone.
Rødovre kom tilbage og Philip Schultz samt Steffen Klarskov havde gode afslutninger. Med få minutter tilbage af perioden opstod der lidt tumult bag Esbjergs mål, men situationen udløste ingen straf.
En anden periode med høj intensitet og tempo, men uden scoringer, da der manglede skarphed hos de to hold.

Kevin Montgomery forlod isen med seks minutter tilbage af perioden, med en skadet hånd, men kom tilbage inden perioden sluttede.

Rødovre havde svært ved, at finde rytmen fra starten af tredje periode og Esbjerg fik lagt et tryk mod Ridderwalls mål. Seks minutter inde i perioden lykkedes det hjemmeholdet at få udbytte at det spillemæssige overtag, da Anders Kock sendte pucken i nettet.
Kort efter hjemmeholdets scoring fik Steffen Klarskov to minutter for sæsonens mest tydelige charging og slapt billigt med to minutters straf. Men den kompromisløse ulovlige tackling sendte et signal til holdkammeraterne, for Rødovre fik mere fart på skøjterne og fik spillet sig frem til flere afslutninger i undertal.

Rødovre fortsatte med at have initiativet og lagde et højt pres i hjemmeholdets zone. Jonas Sass pressede Esbjergs back Anders Kock, Mads Eller fik prikket pucken hen til Sass, der sendte pucken på tværs til Mads Eller, som first timede pucken  op i hjørnet til 2-2.
Esbjerg fik to minutters straf umiddelbart efter Rødovres udligning og ”Tyrene” fik leveret et rigtigt godt powerplay, hvor nærmeste forsøg, i øvrigt af en brandvarm kaptajn Andreasen, ramte målrammen.
Med to minutter tilbage af perioden fik hjemmeholdet endnu to minutters straf og Rødovre tog en time out. RMB leverede et hurtigt overtalsspil med flere afslutninger.

Med et minut tilbage opstod der en kontroversiel situation, Rødovre fik pucken i mål, men dommer Jacob Grumsen annullerede målet, hvilket var totalt uforståeligt. Hændelsen tangerede en skandale og situationen blev ikke bedre af, at Jacob Grumsen ignorerede, at dommeren blev kaldt til speakerboksen for at blive præsenteret for videobeviset.

Kampen endte 2-2 efter ordinær spilletid og de to hold skulle ud i fem minutters forlængelse i spil tre mod tre.

Rødovre lagde ud med Morten Andreasen, Jannik Karvinen og Connor Hardowa som fik lagt et godt tryk mod Esbjergs mål, med gode afslutninger af Morten Andreasen og Jannik Karvinen.
Det blev et konstant Rødovrepres i forlængelsen og Steffen Klarskov var tæt på, med et forsøg på overliggeren. Kort efter erobrede Steffen Klarskov pucken og skøjtede direkte mod hjemmeholdets mål. Nicklas Carlsen var fulgt med, og han fik en præcis pasning, Carlsten tog et træk på tværs af målfeltet og sendte pucken sikkert mellem banene på en sagesløs keeper Seldrup til 2-3.
En vigtig sejr og to værdifulde point, som sikrede Rødovre en plads i top seks.

Rødovre spiller igen søndag den 25. februar kl. 14 mod Herning Blue Fox i Rødovre Skøjte Arena.

Kommentarer
Top