Annonce

Vind et gratis coachingforløb
lone-coach_005_201117_BP.jpg
Hos Zibrandtsen Consulting, her ved Maiken Dahlgren Nielsen og Lone Zibrandtsen, har man hjulpet mange unge med at finde frem til deres personlige kompeten- cer, som giver dem et forspring i det store uddannelsesspil og den svære jobjagt. Foto: Brian Poulsen
KOMPETENCEKORT Sammen med Zibrandtsen Consulting leder Lokal Nyt efter to unge, der vil have hjælp til at finde frem til deres talent.
Fakta

Er du ung og lidt i tvivl om dit fremtidige job eller uddannelse?

Er du ung og lidt i tvivl om dit fremtidige job eller uddannelse? Sammen med Zibcon.dk giver vi kvit og frit et forløb til to unge (gerne mellem 18 og 25 år) fra Rødovre, hvis du efterfølgende deler din oplevelse med lokalavisen. 

Du får både et forløb, bliver klogere på dig selv og dit talent og kommer i avisen efterfølgende. Og så lover vi, at det bliver både inspirerende og sjovt. Kom et skridt foran – og find dine helt egne talenter til din videre uddannelse / job og bliv skarpere til at brænde igennem både på papir og til jobsamtalen. 

Forløbet spænder over tre uger med tre mødegange centralt i Rødovre. Forløbet starter ultimo januar 2018 og indeholder bl.a.: 1. Introduktion til personlige kompetencer 2. Online Kompetencekort 3. Personlig samtale4. CV, ansøgning, SoMe og elevatortale. 

Med en baggrund i HR-branchen har Lone og Maiken fra Zibrandtsen Consulting en forkærlighed for personlige test.
Ikke den slags du får til eksamen i folkeskolen, men når du skal til eksamen i livet.
Alt for mange unge forlader nemlig uddannelsessystemet i blinde, mener de to coaches.
Derfor udlover vi nu et coachingforløb til to unge mellem 18 og 25 år, der gerne vil finde frem til deres talent.
Unge skal kende sig selv
En af Zibrantsens helt store passioner er nemlig at lære mennesker på vej ind på arbejdsmarkedet at navigere sikkert fremad med udgangspunkt i deres særlige potentialer og talent.
“Vi arbejder med at få folk til at leve et godt liv. Det gør man ikke nødvendigvis, hvis man bare følger den vej ens forældre eller studievejleder lige mener ligger i kortene,” siger Lone Zibrandtsen.
“Vi arbejder med den enkeltes faglighed, så de unge mennesker lærer deres personlige kompetencer at kende. Mange unge i dag baserer deres valg af uddannelse og job på et stykke papir uden nogen har været nysgerrige på deres personlige DNA og det er altså det, som virksomhederne kigger på,” understreger Lone Zibrandtsen.
Hun håber, to lokale unge
kan tænke sig at prøve det samme forløb, som virksomheden har haft held med at hjælpe mange studerende igenneme.
“Og så er det jo gratis, fordi vi gerne vil give lidt tilbage til den by, vi er en del af,” understreger hun.

Alle har talent
For at man kan få succes i et job, er det ikke fagligheden, der kommer først, men de personlige kompeten-
cer, hævder konsulenterne.
De gør derfor meget ud at hjælpe kunderne med at udarbejde et personligt kompetencekort.
“Vi har alle sammen talent, men det er ikke noget værd, hvis det ikke bliver løftet op,” siger Maiken Dahlgren og tilføjer:
“Mange unge har måske svært ved at tro på det, men vi hjælper dem til, hvordan de dyrker de sider, de skal bruge til at komme ind på arbejdsmarkedet.”
Zibrandtsen Consulting gennemfører ofte undervisninger på CBS og håber at kunne påvirke uddannelsessystemet til at fokusere mere på kompetencer end karakterer.
“Man taler ikke om kombinationen af personlige kompetencer og faglighed i uddannelsessystemet. Man lærer dem kun at få gode karakterer. Men de unge ved ikke, hvem de er, så det hjælper vi dem med at finde ud af. Vi har ikke råd til, at de unge ikke kan finde deres vej, fordi de mangler værktøjer. 70.000 unge er på pause i deres liv. Det giver en forøget risiko for at ende på passiv forsørgelse som vi ikke ønsker.”
Hvis du kunne tænke dig et gratis forløb, så send en mail til andre@rnn.dk senest den 26. januar, så trækker vi lod blandt kandidaterne.

Annonce

 

Kommentarer
Top