Annonce

Thomas Olsen matchvinder
WEB_RMB-frederikshavn_011_141016.jpg

Ishockey, Metalligaen 14. oktober 2016: RMB - Frederikshavn. Thomas Olsen

Thomas Olsen blev matchvinder i det nordjyske. Foto: Ian Nielsen
ishockey Gasper Kroselj stoppede pucken 37 gange og var i den grad manden, der var med til at sikre Rødovre den første sejr over Frederikshavn i 10 kampe, men det holdt hårdt, for tyrene blev ramt af tre gange så mange udvisninger end hjemmeholdet. De tre i kampens sidste intense minutter. "Det var grotesk," mener kaptajn Morten Andreasen. OPDATERET MED KOMMENTARER
Frederikshavn White Hawks - Rødovre Mighty Bulls
1-2
(1-0, 0-2, 0-0)

04:49 1-0 Roberts Jekimovs (Henrik Eriksson og Kristoffer Lauridsen)

26:29 1-1 Jannik Karvinen (Connor Hardowa og Matthias Asperup), pp1
27:46 1-2 Thomas Olsen (Frederik Skovby)

Udvisninger
FWH: 3x2
RMB: 9x2

1575 tllskuere
Skud: 38-22

Rødovre var hårdt ramt af afbud igen denne fredag aften, hvor busturen havde ført tyrene til Frederikshavn. På backsiden var Rasmus Heine og Lasse Mortensen ude, da de har været med U20-landsholdet VM og endnu ikke er hjemvendt, mens Patrick Flügge blev skadet i sidste kamp i Odense.
Det gav plads til U18-landsholdsbacken, den 17-årige Thomas Frænell, der spillede sammen med rutinerede Kasper Jensen.
Af offensive spillere er Mads Eller stadig uge, efter vanvidstacklingen af Aalborgs Lasse Bo Knudsen, Jonas Sass har knust en kno i sin ene hånd og tilbage om cirka tre uger og Steffen Klarskov har stadig problemer med sin ene lysken, mens Phillip Schultz også er på vej hjem fra VM i USA.

Det gav igen plads til den 16-årige Frederik Kaels, der bare må suge erfaring til sig i disse afbudsramte uger.

Annonce

Faceoff.dk havde på forkant skrevet, at Frederikshavn kunne vinde for 10. gang i træk over Rødovre, hvis det blev til en ventet sejr over tyrene. Men sådan skulle det ikke gå for Kroselj valgte at lukke af i det nordjyske, så Rødovres to scoringer var nok til en sejr.

Med knap tre minutter tilbage af kampen, ved stillingen 1-2, var det nærmest naturlov, at Rødovre blev ramt af en udvisning. Det blev Kevin Montgomery, som fik to minutter for en interference, hvilket betød en vild spændende afslutning på kampen.
Med 94 sekunder tilbage af kampen tog Frederikshavn en time-out, målmand Christian Larsen blev taget ud og de sidste kræfter skulle sættes ind.
Da Rødovre blev idømt endnu en udvisning på Rødovres anden nordamerikanske back, Connor Hardowa og endnu en mod Rasmus Astrup for slashing blev skulle man tro, at overmagten blev for meget. Men Rødovre kæmpede sig til en overraskende sejr i det nordjyske efter 37 redninger af Gasper Kroselj og mål af Jannik Karvinen og Thomas Olsen.

Grotesk med alle de udvisninger
Kaptajn Morten Andreasen lagde ikke fingrene imellem, da vi spørger til de tre udvisninger i slutminutterne.
”Jeg så ikke, hvad der skete, da Montgomery blev udvist, så det vil jeg ikke kommentere. Men at Hardowa bliver vist ud får en boarding var helt væk, det var en ren tackling og havde intet med en boarding at gøre. At Astrup får for en slashing var ganske simpelt grotesk og det er uhørt, at få sådan to udvisninger så sent i kampen. I det hele taget berettigede spillet slet ikke til de udvisninger og slet ikke med 18 udvisningsminutter til os. Det var grotesk,” siger den sympatiske rødovrekaptajn, der fortæller om de sidste hektiske tre minutter.
”Frederikshavn gjorde det svært for sig selv ved ikke at køre pucken hurtigt nok rundt. Derfor havde Gasper frit udsyn og kunne hive et par gode redninger frem.”

Morten Andreasen og holdkammeraterne var ekstra glade over sejren i det nordjyske.
”Det var en sejr, hvor vi var oppe og køre, for Frederikshavn er et hold, som vi har haft det lidt svært med, så det var rigtig fedt at vinde over dem også i deres egen hule, specielt med den slutning, hvor det hagler ned over os med udvisninger,” siger han og fortæller om de to mål.
”Vores powerplay blev sat godt op, Karvinen fik enorm meget plads og så satte han den lavt i gribersiden. Det andet mål var en god forechecking af Skovby, hvor deres back falder bag målet, Skovby napper pucken og sætter Olsen op,” forklarer Andreasen, der ser frem mod kampen på søndag, når bundholdet Hvidovre kommer på besøg.
”Den kamp må vi betegne som et ’must’ at vinde. Men vi så sidst, da vi spillede i Hvidovre, at vi ikke kan tage let på opgaven. De har ekstra motivation, når de skal møde os, så vi skal være der på dagen,” slutter Morten Andreasen.

Kommentarer
Top