Annonce

Ny Star Wars film balancerer på spidsen af et lyssværd
Star_Wars_Premiere_131217_IN-2-of-5.jpg

Der var gang i den til premieren på Star Wars I Atlas Biograferne onsdag aften.

Der var gang i den til premieren på Star Wars I Atlas Biograferne onsdag aften. Foto: Ian Nielsen
Star Wars Den episke kamp mellem lys og mørke skal ses i lyset fra et lyssværd. Og helst til premieren på den nye Star Wars film, der for at blive i universet, får fem stjerner med på mælkevejen.
Fakta

Titel: Star Wars – the last Jedi

Ottende film i serien

Udgivelsesår: 13. december 2017

Spilletid: 2t30m

Medvirkende: Daisy Ridley, John Boyega, Adam Driver, Oscar Isaac, Mike Hamill, Carrie Fisher m.fl.

Film i serien:

Episode I: Den usynlige fjende (The Phantom Menace, 1999) 136 min.

Episode II: Klonernes angreb (Attack of the Clones, 2002) 142 min.

Episode III: Sith-fyrsternes hævn (Revenge of the Sith, 2005) 140 min.

Episode IV: Stjernekrigen (A New Hope, 1977) 121 min.

Episode V: Imperiet slår igen (The Empire Strikes Back, 1980) 124 min

Episode VI: Jediridderen vender tilbage (Return of the Jedi, 1983) 134 min.

Episode VII: The Force Awakens (2015)

Episode VIII: The Last Jedi (2017)

 

Lad mig sige det med det samme; Jeg har elsket Star Wars universet siden min mor tog mig med i Vanløse Bio og så den allerførste film i denne episke filmserie. Jeg er vokset op med legetøjet, med computerspillene og jeg har brugt utallige timer med, at bygge Legorumskibe, dødsstjerner og rumbaser. Kan man som 43-årig stadig være bidt af glæden ved dette univers? Svaret er for mit vedkommende et rungende ´ja´.

Min hustru synes det er for nørdet, hun gider ikke se filmene og mine venner kan ikke forstå, at en film kan betyde så meget. For mig er det ikke bare en film. Det er symbolet på min barn– og ungdom og for en stund får jeg mulighed for at blive den lille dreng som var med sin mor inde og se filmen allerførste gang.

Annonce

I Atlas Biograferne er jeg denne aften blandt ligesindede og der er dejligt, at se at man ikke er den eneste der finder glæde i disse film og universet som George Lucas skabte. Disney har siden overtaget og jeg må sige, at det ikke gør mig noget, at filmserien, for det første er fortsat og at der er kommet noget nyt pondus i fortællingen.

Jeg har glædet mig til at se denne film siden det kom frem, at Luke Skywalker (Mike Hamill, red.) skulle medvirke. Han står for mig som helten, hovedfiguren og omdrejningspunktet i den episke fortælling mellem godt og ondt som nu er på sit ottende afsnit.

Jeg har brugt en del tid på, at se dels de frigivne trailere for filmen, men også at læse anmeldelser af filmen og den samlede danske presse er enige. Filmen får fine anmeldelser og med overskrifter som:

”Troldspejlet blæst bagover af Star Wars”(Troldspejlet, DR)

”….køber man præmissen om et kulørt rumeventyr, der skal kunne sælges vidt og bredt, er der tale om forrygende underholdning, hvor de 150 minutters spilletid flyver af sted med samme hastighed som Tusindårsfalken. Med andre ord: Blockbuster når det er allerbedst.”(Ekstra Bladet)

 

Anmeldelser fra Berlingske, Ekstra Bladet og Jyllandsposten på *****(fem) stjerner betyder, at mine forventninger til filmen får endnu et nøk opad og de er i forvejen skyhøje.

Ofte oplever jeg dog, at filmanmeldernes mening om film, ikke stemmer overens med publikums og jeg søger derfor efter anmeldelser fra nogen der har set filmen. I skrivende stund får filmen 5,4 stjerner ud af 6 mulige på Kino.dk.

Atlas Biograferne var velbesøgt denne premiereaften og luften emmede af spænding og forventning, biografen havde besøg af tre figurer fra filmens univers som var med til, at skabe en dejlig stemning. Publikum var i alle aldre og begge køn, så det er åbenbart ikke kun avisens udsendte der er vild med Star Wars.

Filmen er utrolig flot på den visuelle side. Den er spækket med flotte kampscener som man kender det fra dette univers og plottet i filmene er uforudsigeligt. Dog synes jeg personligt, uden at afsløre handlingen, at det går i ring og at en del af handlingen ligesom er meget det samme som er set i de tidligste film. Historien gør, at de tidligere film bindes sammen med den nye og det er spændende, at se de indre konflikter, de enkelte karakterer gennemlever. Et kritikpunkt kunne være at filmen med 2½ times spilletid er den længste i filmserien og at der derfor efter min mening var et par sekvenser som godt kunne have været undværet uden at det havde gået ud over fortællingen. Scenerne var som taget ud af et computerspil og måske netop derfor de er med. Med tanke på at disse scener snart er at finde i diverse computer- og konsolspil?

Fans af universet kan dog allerede 24. maj 2018 se den næste film, der foregår i Star Wars universet, Solo: A Star Wars Story (den danske titel kendes ikke, red.).

Jeg forlod Atlas Biograferne godt underholdt og med en enkelt ærgrelse – at der er to år til den næste ’rigtige’ film i serien. Jeg ser dog frem til allerede på søndag, at tage min mor i hånden og gå i biografen og se filmen igen – denne gang i 3D.

Jeg giver filmen 5 stjerne ud af 6

 

Kommentarer
Top