Socialdemokraterne snupper formandsposter
kommunalvalg_2017_039_221117_BP.jpg

Kommunalvalg 2017

ritt Jensen fortsætter som formand for Social- og Sundhedsudvalget. Britt Jensen har været formand for udvalget siden 1994. Foto: Brian Poulsen og Presse
kv17 Den store konstitueringskabale er gået op. Udvalgsposterne bliver besat af Socialdemokratiet i den kommende valgperiode.

Socialdemokratiet storsejrede ved kommunalvalget det 21. november og har igen det absolutte flertal i Kommunalbestyrelsen. Derfor kommer det heller ikke som den helt store overraskende, at det er socialdemokrater der sætter sig for bordenden i de seks udvalg for den kommende valgperiode.
SF’eren Svend Erik Pedersen har ellers været formand for Teknik- og Miljøudvalget de seneste 16 år, men SF får ikke en formandspost, når det nye byråd samles 1. januar.
”Der kom nogle ønsker og dem har vi forsøgt at efterkomme. Det hele er foregået i god ro og orden og det handler om at forsøge at sætte det stærkest mulige hold,” siger borgmester Erik Nielsen om de overståede konstitueringsforhandlinger.

Flere tunge sager
Britt Jensen, Flemming Lunde Østergaard Hansen, Annie Arnoldsen Petersen og Michel Berg forbliver udvalgsformænd i deres respektive udvalg. Jan Kongebro fortsætter også som udvalgsformand, men det bliver ikke i Kultur- og Fritidsudvalget, men i Teknik- og Miljøudvalget.
I udvalget kommer Jan Kongebro til at beskæftige sig med tungere sager, men det skræmmer ham ikke.
”Det er et udvalg med tungere sager, der kræver mere forberedelsestid, men det bliver utrolig spændende. Jeg har længe haft en brændende ønske om at arbejde med byudvikling. Jeg glæder mig til at skabe god dialog om byudvikling og trafikplanlægning med byens borgere. Bedre dialog end vi har gjort tidligere,” siger Jan Kongebro.

Ny kulturformand
Den ledige formandspost i Kultur- og Fritidsudvalget overtager Lene Due.
”Jeg ser frem til, at vi kommer i gang med udendørsarealerne i Vestbad og jeg håber også, at Islev Badet igen kan blive et offentligt bad. Det kan jeg ikke love, for der er mange brikker der skal falde på plads, men jeg vil i hvert fald undersøge muligheden nærmere,” siger den kommende kulturformand.

I Beskæftigelsesudvalget vil det i den kommende valgperiode fortsat være Annie Arnoldsen Petersen der sidder for bordenden. Foto: Presse

Flemming Lunde Østergaard Hansen fortsætter ligeledes som formand for Børne- og Skoleudvalget i den kommende valgperiode. Foto: Presse

Jan Kongebro bliver ny formand for Teknik- og Miljøudvalget. Jan har i flere valgperioder været formand for Kultur- og Fritidsudvalget. Foto: Presse

Lene Due er ny formand for Kultur- og Fritidsudvalget. Lene Due er til dagligt institutionsleder i Børneinstitutionen Egegården.