Annonce

Skarpe rødspætter vinder lokal quiz
vinderholdet-med-hele-klassen-i-smart-parat-svar-t-shirts.jpg
Rødspætterne fra Rødovre Skole var skarpest på de mange spørgsmål og skal nu videre i regionsfinalen. Foto: Rødovre Kommune
quiz Det kan godt være, at redaktørens datter gik i sidste års vinderklasse, men dette års udgave af teenagequizzen Smart Parat Svar skulle efter sigende være så svær, at selv fars venner ikke kan vinde. Se selv her i spalten om du er klogere end Rødspætterne fra Rødovre Skole.

Jagten på Danmarks klogeste klasse er i gang og det bliver 6.b med holdnavnet Rødspætterne fra Rødovre Skole, der skal forsvare den lokale ære, når den regionale udgave af Smart Parat Svar finder sted den 10. januar på Nationalmuseet. Det står klart efter holdet vandt den interne rødovredyst på biblioteket i torsdags.
I alt dyster 560 klasser fra sjette i år om titlen ‘Danmarks klogeste klasse’ i den store vidensquiz ‘Smart Parat Svar’, hvor eleverne skal vise, at de har styr på så forskellige emner som historie, film, natur & teknik samt eventyr.

Kæmper om 10.000 kroner
Den landsdækkende videns- og læsequiz ‘Smart Parat Svar’ udfordrer ikke kun børnenes hjerneaktivitet, hukommelse og deres evner til at tænke hurtigt, men også til at samarbejde. I den lokale runde dystede 6. klasserne fra Nyager Skole og Rødovre Skole med hvert sit hold på fem elever, men kun én klasse blev kåret som vinder og gik dermed videre til den regionale runde, hvor de skal møde hele regionens dygtigste klasser.
“Kampen om den endelige titel og en præmie på 10.000 kroner udspiller sig den 7. februar i Magasinet i Odense. Igen i år afholdes finalen i samarbejde med de 8 TV2-regioner,” afslører Birgit Andreasen fra Rødovre Bibliotek.

Annonce

Her spørgsmålene: (se svarene i bunden af artiklen)

1
Danmark er medlem af EU. Det blev vi i 1973 efter en folkeafstemning, men dengang havde EU et andet navn. Hvilket?

2
I 1918, under 1. verdenskrig, udbrød en pandemi i Europa og resten af verden. Over 50 millioner døde af sygdommen, heraf mange danskere. Hvad kaldte man sygdommen?

3
Hvad hedder det gamle danske forsvarsværk i Slesvig, der er bygget som en vold for at forsvare landet mod fjender syd fra?

4.
Odin sidder i sin stol Lidskjalv, foran ligger der to store glubske dyr ved hans fødder. De hedder Gere og Freke, men hvad er de for slags dyr?

5.
Hvem står bundet i en hule i Jotunheim med den ubrydelige, fortryllede lænke Gleipner?

6.
Hun blev kendt som skuespiller hos Disney Channel i programmet ‘Magi på Waverly Place’, men er i dag en verdenskendt sangerinde og den person med absolut flest følgere på Instagram. Hvem er hun?

7.
Hvilket boyband handler dokumentaren ‘Sammen om drømmen’ om?

8.
Hvem synger med og rapper på Ariana Grande’s ‘Side by Side’, den tredje single fra albummet ‘Dangerous Woman’?

 

Svar:
1:EF/Det Europæiske Fællesskab
2. Den Spanske Syge/spansk syge
3. Dannevirke
4. Ulve
5. Fenrisulven
6 Selena Gomez
7. Marcus & Martinus
8. Nicki Minaj

Kommentarer
Top