Ny osteforretning har store ambitioner
ost_klingenberg.jpg
Indehaver Kasper Østergaard ejer og driver allerede ostefor-retninger i Odense og Middelfart, og med åbningen i Rødovre tager alle tre butikker navnet Klingenberg Ost & Delikatesser. Foto: Red.
ny butik Rødovre Centrums nye ostebutik vil med delikatesser, tapasanretninger og specialiteter fra ind- og udland gøre ost til en yndet spise blandt det yngre publikum.

En den klassiske franskbrødsmad med ost på vej ud? Og hvad med branchen? Kan de små forhandlere overleve i en tid, hvor de store supermarkeder efterhånden kan mønstre ost i alle størrelser og smagsvarianter? Vi starter med de to sidste spørgsmål og adresserer dem direkte til Kasper Østergaard, der er indehaver af Klingenberg Ost & Delikatesser, der åbnende i Rødovre centrum den 2. november.
”Der findes mange dygtige ostehandlere i Danmark, men som branche har jeg længe tænkt, at vi savnede noget ny og frisk energi,” siger Kasper Østergaard, der forvejen ejer og driver osteforretninger i Odense og Middelfart, og med åbningen i Rødovre tager alle tre butikker navnet Klingenberg Ost & Delikatesser. Han vil med nye tiltag ruske branchen ud af dvalen og servere ost til danskerne med et smil på læben og i en mere delikat indpakning.
”Vi har allerede kig på nogle rigtigt fede adresser til flere Klingenberg-butikker, og jeg tror, det kunne blive starten på en opblomstring af den stolte ostehandlertradition, hvis vi med den her kæde kunne skabe lidt mere opmærksomhed om vores fag og de bedste danske oste. Det er det, der er mit håb og min drøm, men nu tager vi lige én butik ad gangen,” siger han.

Gourmet-generationen
Kvalitet er nøgleordet og med mere end 300 forskellige oste på hylderne, er der ost for enhver smag og pengepung. På hylderne har Kasper Østergaard oste fra små mejerier i Spanien og Frankrig, men som butikkens navn også antyder, er fokusset også rettet mod andre delikatesser, der skal få det yngre publikum til at få øjnene op for ost.
”De unge er den nye ’gourmet-generation’. De har lært af deres forældre og de vil have kvalitet,” siger Kasper Østergaard inden han tilføjer:
”Vi laver blandt andet tapasanretninger med ost og pølser, som nemt kan serveres alle ugens dage, hvis man får gæster. Det fanger det yngre publikum, der vil have noget nemt og lækkert,” siger ostehandleren, der er flyttet ind i ’Delikatessegaden’ i Rødovre Centrum i samme lokaler der tidligere har huset butikken Kolind Ost.
Og er den klassiske ostemad så på vej ud? Nej, siger Kasper Østergaard, men den klassiske ostemad fortjener bedre end en stykke skiveskåret ost fra en plastikpakke, siger den nye indehaver.
”Der skal selvfølgelig være plads til al slags ost, men kvalitet behøver ikke at koste mange penge. Vores ost er alt for cremet og lækkert til at vi kan skære det i skiver og det smager altså bare bedre med kvalitetsost på et stykke franskbrød,” siger han.Kommentarer
Top