Annonce

Julen handler om at være sammen
lizette.jpg
Lizette Risgaard er fast blogger i Rødovre Lokal Nyt. Lizette er formand for LO i Danmark og mor med bopæl i Islev, Foto: Arkiv
kvinder med kant It’s the most wonderful time of the year, lyder en af de klassiske julesange. Jeg må indrømme, jeg er helt enig. Jeg elsker julen.

For mig handler julen først og fremmest om at være sammen. Med min familie, med gode venner og naboer. Om at give sig tid til hinanden og trække stikket fra en travl hverdag.
Andre forbinder julen med stress og jag. Måske fordi de gerne vil præstere ”det perfekte”. Men kære venner: Pas nu på jer selv. Stop op et øjeblik og mærk efter: Hvad er egentlig det vigtigste? Det må da være at hygge os med dem, vi holder af.
Hvis du ikke har tid til at lave brunkagedej fra bunden, så køb dog dine brunkager hos bageren eller i Fakta. Lad nu nullermændene under sofaen være, spil et slag ludo og spis æbleskiver med ungerne. Brug juleferien på at komme ned i gear og lad op til det nye år, der venter.
Nu er det jo ikke alle, som har fri i julen. Så en ekstra tanke til jer, som må arbejde – uanset om det er ved kassen i supermarkedet, på hospitalet, med vores ældre, som brandvagt eller et andet sted. I gør alle en stor indsats og det sætter vi pris på. TAK for det og også glædelig jul og godt nytår til jer.
Det er jo kun fordi, I er på arbejde, at vi andre kan holde fri. Den tid bør vi ikke bruge på stress og jag – men på at slappe af. Så er der også mere overskud – til dem, som er tæt på dig og måske også til dem, som har det svært.
Igen i år er der rekordmange ansøgere til julehjælp. En ærgerlig rekord, der vidner om, at der er flere fattige familier. Uligheden stiger, bl.a. på grund af nedskæringer i overførselsindkomsterne og flere børn vokser op i fattigdom. I dagens Danmark, helt ærligt! Det kan vi gøre bedre. Heldigvis gør velgørende foreninger et stort stykke arbejde for, at så mange som muligt kan give deres børn en jul, der minder om kammeraternes. De fortjener al den opbakning, de kan få. Men det ændrer ikke ved, at flere er fattige og det skal håndteres politisk – ikke kun ved, at vi er ekstra gode ved hinanden i juletiden.
Vi må afklare med os selv, hvilket samfund vi vil have. Jeg vil have et samfund, hvor alle har mulighed for at skabe et godt familie- og arbejdsliv. Hvor alle har mulighed for at bidrage med det, de kan. Hvor vi skaber flere job, også på et rummeligt arbejdsmarked med plads til alle. Det kræver, at virksomhederne åbner dørene for dem, som er på kanten af arbejdsmarkedet. Og at
ledige opkvalificeres til de job, der bliver skabt. Det burde være win-win – det ku’ være julegaven, vi giver hinanden i lille Danmark.
Jeg vil til næste år fortsætte LO’s arbejde med at ændre samfundet i en retning, hvor vi alle er mere rige, mere lige og mere trygge. Hvor alle får del i opsvinget. Med det ønsker jeg jer alle en rigtig glædelig, afslappende jul og et godt, lykkebringende nytår.

Kommentarer
Top