Annonce

Indfødsretsprøven er for nem
debat Jeg læser med interesse Christian Christensens ugentlige Klumme; men jeg må alligevel tilstå, at udgaven fra den 6. december forekommer mig en anelse ureflekteret.

Christian Christensen morer sig over indfødsretsprøven, som han mener er for svær og det med den uudtalte begrundelse, at mange danskere givetvis heller ikke ville kende svarene på alle spørgsmålene.
Dertil er kun at sige, at indfødsretsprøven i virkeligheden er alt for nem. Svarene på 35 ud af de 40 spørgsmål i prøven kan nemlig findes i det materiale, der udleveres, før man går op til prøven. Der er altså, for størstedelens vedkommende, ikke tale om paratviden.
Det skriftlige materiale består af cirka 150 sider. Der er ikke mange prøver i skolesystemet, hvor man kan nøjes med at sætte sig ind i 150 sider for at bestå den. Og her handler det endda om at give den størst mulige tillidserklæring til en udlænding, nemlig at gøre ham til dansk statsborger!
Derfor har vi også fra Dansk Folkepartis side krævet, at indfødsretsprøven bliver vanskeligere – allerhelst at der sættes en kvote for, hvor mange nye danske statsborgere vi kan få i Danmark om året. Så kan vi udvælge de bedste af de bedste hvert år. Det er jeg sikker på, vil være godt for Danmark.

Kommentarer
Top