Annonce

Indfødsretprøven
chrumme_002_150915_BP.jpg
Christian Christensen er 'Christian Chrummer' i Rødovre Lokal Nyt Foto: Arkiv
chrumme Jeg har lige taget indfødsretsprøven – Jeg klarede den, men jeg var i problemer. Et par kvalificerede gæt, gjorde at jeg kunne ”beholde” det rødbedefarvede pas.

Hvornår fik Danmark dets første kvindelige minister? Hvor stor en del af Danmark er opdyrket landbrug, den gennemsnitlige alder på kvinder når de føder deres første barn, indtil hvornår var Grønland dansk koloni…hvad gjorde Danmark under 1. verdenskrig under pres fra tyskerne?
Det blev et gæt.
Jeg kunne godt tænke mig, at den selv samme test, blev lavet til den næste terminsprøve i de danske folkeskoler. Jeg vil godt vædde på, at de ville dumpe med et brag. Spørgsmålene ligner noget, der er lavet af en historienørd og som en stor del af den etnisk danske befolkning nok også kunne få problemer med at svare på.
Jeg synes, at det er OK at man skal have et vist indblik i vores historie – meeen….Nu har jeg boet i Chile og jeg må indrømme, at skulle jeg i gennem samme test – bare for Chile, så ville jeg nok heller ikke kunne bestå.
Jeg kan godt lide, at hvis man er svensker, nordmand eller fra sydslevsig – så slipper man for testen. Den sidste snert af dansk storhedsvanvid. Ja, vi plejede jo at eje lortet….Sjovt nok har de glemt de dansk vestindiske øer. Jeg gad godt møde den svensker, som ved hvad navnet er på den store danske arkitekt og revytekstforfatter, eller hvor når Luthers tankegange blev inkluderet i den danske folkekirke. Som vi altså mener er basal viden for at blive statsborger i Danmark.
Jeg kommer altid til at tænke på et par vittigheder, når jeg ser disse indfødsretstest. Den første er en stavetest i en dansk 1. klasse:
Peter kan du stave til is? Ja, I-S.
Emilie kan du stave til ko? Ja, K-O
Muhammed, kan du stave til racediskrimination ?
Eller denne fra en 9. klasse. Peter, hvad hed skibet der stødte på en isbjerg og sank? Det hed TITANIC
Emilie, hvad år sank TITANIC? Det sank i 1912 og 1514 mennesker omkom.
Muhamed, kan du give mig navnene på de omkomne?

Kommentarer
Top