Annonce

En sidste ulvedans i kulturhuset
peter-belli.jpg
Peter Belli debuterede som sanger tilbage i 1959. På næste fredag kan du opleve ham for sidste gang i Kulturhuset Viften. Foto: Presse
koncert En af dansk rocks helt store pionerer er klar til at skrue ned for tempoet, men inden Peter Belli siger farvel til livet på landevejen kan han opleves én sidste gang i Viften.

Siden det hele startede dengang i slutningen af 50’erne har han indspillet mere end 40 albums, givet tusindvis af koncerter og rejst Danmark tyndt for at optræde for publikum.
Peter Belli er en af de allerstørste stemmer og inden længe er det slut med turnéliv. Fødselsattesten siger 1943 – og i en alder af efterhånden 73 år, har Peter Belli besluttet sig for at drosle ned. Sammen med bandet er han i øjeblikket i gang med en sidste stor turné og næstsidste stop på den musikalske rejse finder sted i Viften fredag aften.
”Jeg er slet ikke i tvivl om, at det bliver en fantastisk aften og det er kun et spørgsmål om tid før der bliver udsolgt. Det er sidste chance for at opleve en af de helt store,” siger Viftens daglige leder, Lau Wulfsberg, om den formentlig sidste koncert med ’Ulven’, der fik sit tilnavn i 1967 efter et af sine store hits.

Stopper aldrig helt
Bandet spiller sidste koncert i Amager Bio i næste weekend og herefter forventes det at band-bussen bliver kørt i garagen.
”Jeg har mere eller mindre stået stand by de sidste 50 år, altid klar til spille overalt hvor de kaldte på mig. Men efter 2017 vil jeg kun spille udvalgte koncerter, hvor jeg føler at sammenhængen er rigtig. Det er hårdt altid at skulle stå klar med et toptunet band – og derfor vil jeg nu sige farvel til den del af karrieren, med en sidste stor tur rundt til spillesteder og festivaler.” siger Peter Belli, der lægger vægt på at han ikke stopper helt med musikken:
”Det tror jeg aldrig kommer til at ske. For mig er det ligeså naturligt at synge som at trække vejret – og begge dele holder jeg nødigt op med. Men altid at være klar til at rykke ud – eller skulle sætte mig op til at indspille fulde albums, det siger jeg farvel til nu,” siger han.

Annonce

Nye fortolkninger
Når Peter Belli og band besøger kulturhuset på fredag bliver dem med sange fra glemmebogen, men også med sange fra albummet ’Som boblerne i sækken’, som udkom sidste efterår.
”Det er efterhånden 10 og 12 år siden jeg lavede de to intime albums ‘Sange fra Blomstersengen’ og ‘Når timerne bliver små’. Fra starten var idéen at lave tre albums der skulle høre sammen, det er bare først nu vi er klar til treeren,” fortæller Peter Belli om det seneste album, som er fortolkninger af danske sange med udvalgte numre med blandt andet Magtens Korridorer, De Eneste To, Sys Bjerre, Marie Key og Ramus Walter.

Kommentarer
Top