Annonce

Bydelsmødre skal løfte Rødovre
A260624_edited-1.jpg
Nyt projekt skal bygge bro mellem kvinder internt, mellem kvinder, fritidsaktiviteter og det offentlige Foto: Presse
bydelsmor Børneopdragelse, kost og fritid. Bydelsmødre taler med kvinder i lokalsamfundet om deres bekymringer og bygger bro til fritidsliv og kommunen. Er du en af dem?

Netop nu er Rødovre Kommune gået sammen med den boligsociale indsats og SSP om at starte projektet ’Bydelsmødre’ op i byen. Derfor er man på udkig efter 15 kvinder, der over lige så mange uger vil være i et uddannelsesforløb af tre timers varighed om ugen, hvor de lærer alt om at skabe relationer og aktiviteter til kvinder og om de områder, som mange kvinder frygter at berøre selv.
”Det er et projekt, der er prøvet af i de store boligområder i Danmark, hvor bydelsmødre brobygger til andre kvinder ved at videregive kompetencer i stedet for at løse deres problemer. Det giver forståelse og viden om det omgivende samfund,” fortæller Susanne Mikkelsen, der er boligsocialkoordinator i Kærene.
Sammen med Annie Johanson fra SSP leder hun efter kvinder, der kan blive gode bydelsmødre.
”Man behøver ikke at være en rollemodel. Man må godt have problemer på hjemmefronten. Man bliver uddannet over 15 gange og klædt på til at finde frem til andre, der har brug for hjælp,” siger Annie Johanson. Uddannelsesgangene finder sted i Cafébiblioteket, hvor kvinderne bliver klædt på til det nye ansvar.
”De skal være gode til at skabe relationer og kunne tåle at blive afvist af en anden kvinde, der, måske først tredje gang, tør sige ja til hjælp. Det er et projekt primært for 2-kulturelle kvinder, men alle kan være med,” understreger Susanne Mikkelsen.

Børneopdragelse, social kontrol og madklubber
Hun forestiller sig, at de nye bydelsmødre måske starter en kvindecafé og så derfra selv bestemmer, om der skal være fritidsaktiviteter, madklub eller om man skal udnytte nogle særlige evner blandt medlemmerne i gruppen.
”Under aktiviteterne bliver der talt om de ting, der er svært. For boligselskabet handler det om, at nogle kvinder kan se, hvad verdenen har at tilbyde, når man ikke sidder i lejligheden,” tilføjer Susanne Mikkelsen.
”Mange tror, at kommunen bare vil tage deres børn og kontanthjælp fra dem. De bliver væk fra skolemøderne, fordi de er bange. Bydelsmødrene skaber tryghed omkring de officielle ting og giver lyst til at involvere sig i andres liv og tage ansvar for sit eget,” supplerer Annie Johanson.

Annonce

Stjerneskud søges
Hun understreger, at der, om et års tid, godt kan blive plads til et projekt for fædre også, men at projekterne virker bedst, hvis mødrene allerede har haft succes.
“Derfor leder vi også med lys og lygte efter bydelsmødre og især et par stjerneskud, der kan overtage opgaven om at være drivkraft for projektet, når vi er færdige med at stå i spidsen for det,” fortæller initiativtagerne.
De forestiller sig, at der kan blive sat fokus på vold i familien, social kontrol og børns opvækst. Som nogle af de lidt mere alvorlige emner, men det er op til bydelskvinderne selv at bestemme.

Der er informationsdag den 15. januar klokken 17 på Cafébiblioteket.

Kommentarer
Top