Annonce
Bliv mentor for en ung skoleelev
sidste-skoledag_069_240517_BP.jpg
Rødovre Kommune er gået sammen med Talentspejderne om at hjælpe unge til at finde frem til deres egne evner og talenter, så flere får en ungdomsuddannelse. Foto: Brian Poulsen/arkiv
Uddannelse: Det er ikke alle unge i udskolingen, der er klar til at springe på uddannelsestoget. Derfor har Talentspejderne og Rødovre Kommune indgået en partnerskabsaftale om at hjælpe unge med at blive uddannelsesparate. Men de har brug for mentorer.
Fakta

Du kan tilmelde dig på pia@talentspejderne.org fra Talentspejderne.
De lokale virksomheder giver medarbejdere fri i 45 min. til mentorarbejdet og medarbejderne bruger tilsvarende 45 minutter af egen tid, altså halvanden time om ugen.

I Rødovre er der lige nu brug for virksomheder, der vil være med i det frivillige mentorarbejde, som ikke kun gavner den unge, men også ansatte.
”Flere medarbejdere har den oplevelse, at de gør en forskel. De er stolte over, at deres virksomhed giver dem denne mulighed. Desuden kan de bruge værktøjer fra talentprogrammet i virksomheden og i deres privatliv,” siger Pia Hartvig Agerskov fra Talentspejderne.
I dag står seks certificerede mentorer klar til et forløb fra de store lokale virksomheder Geokon, Danotherm, Windelev, Postnord og Brüsch Presision. Ligesom Børne- og kulturforvaltningen deltager, men der er brug for flere.
Skolerne er i gang med visitation af unge, der kunne have glæde af en voksen sparringspartner og i starten af januar starter fire unge deres mentorforløb.
“Men vi har brug for mange flere. Vi har brug for dig,” siger Agerskov.
Med ændring i folkeskoleloven, hvor skolerne er forpligtet til at etablere samarbejde med lokale firmaer, ønsker Talentspejderne, at samarbejdet fungerer og kontakter derfor virksomhederne.
“På den måde er vi med til at bygge bro mellem kommuner, skoler og virksomheder,” lyder det.
“Landsforeningen Talentspejderne tilbyder et veldokumenteret 24 ugers mentorprogram, et supplement til de tilbud kommunen og skolerne allerede tilbyder de unge. Vores program er målrettet udskolingen, unge mellem 12-15 år, der skal finde og gøre brug af deres evner og talenter. Alle har evner og talenter,” påpeger Pia Hartvig Agerskov.
“Vi håber at skabe interesse om vores mentorprogram og inviterer til gratis mentorkursus den 12. eller 25. januar,” tilføjer hun.

Kommentarer
Top