Annonce

Årets Ildsjæl stiller altid op
rets_Ildsjªl_2017_ÿrbygaard_071217_IN-13-of-17.jpg
Ruth Mørch blev torsdag aften kåret som 'Årets Ildsjæl' i Rødovre Kommune 2017. Foto: Ian Nielsen
årets ildsjæl I 10 år har hun været formand for SeniorRådet i Rødovre. En post, hvor man skal være klar til at holde venner og modstandere tæt. Sådan er det ikke i Heerups Venner, Haveprojektet i Kærene, eller Nørklerne i Røde Kors, hvor Årets Ildsjæl, Ruth Mørk også har en frivillig finger med i spillet.

Det er en af årets vigtigste dage, men også en af de sværeste, derfor vil jeg gerne understrege, at jeg ikke har noget med valget at gøre, sagde Rødovres borgmester Erik Nielsen (S) for sjov med henvisning til den svære opgave det var i år at vælge Årets Ildsjæl i Rødovre. 
Og så alligevel ikke. 
Selvom der med borgmesterens ord er masser af grund til at værne om fællesskabet gennem det frivillige arbejde i kommunen. 
“Det betyder utroligt meget i en by som vores. Det frivillige arbejde er det kit som holder os sammen som kommune. Det er ikke moderne at snakke om fællesskab i en tid, hvor alle lovpriser individet. Men vi har et ansvar for at invitere andre ind i fællesskabet, og derfor har de frivillige en særlig rolle,” sagde borgmesteren. 
Og her er det svært ikke at komme udenom årets vinder. 
Ruth Mørk har siden 2003 været medlem af SeniorRådet og været formand siden 2007.
Desuden er hun havekoordinator i sit boligområde i kærene, hun er hjælpearbejder i Røde Kors Nørklerne og formand for Heerup Museets Venner.
Og hun er langtfra færdig med at være frivillig og gøre en social forskel for andre. 
Formanden for Social- og Sunhedsudvalget, Britt Jensen er da heller ikke i tvivl om, at dommerkomiteen, som hun sidder i spidsen for, har valgt den rigtige vinder. 
“Hun har været så fantastisk aktiv inden for det frivillige område, og har været aktiv i en menneskealder også for nogle år tilbage omkring Juleaften i Kærene. Hun har været der i alle sammenhænge og derfor skal hun vinde,” siger Britt Jensen med julelys i øjnene, der matchede den højtidsstemte udsmykning i den fyldte festsal på Ørbygård, hvor prisuddelingen fandt sted torsdag aften. 

Selv stræber vinderen efter at blive som sin mor
“Det der betyder mest for mig, er at være til nytte på nogle områder, hvor man kan være det. Det hjælper borgerne, der hvor man er frivillig. Man skal kun være frivillig hvis man har lyst. jeg har det som min gamle mor og gøre en forskel og være til nytte,” siger Ruth Mørk. 
“Selvom hun var en meget gammel dame, hjalp hun altid andre, der hvor hun boede,” tilføjer Ruth Mørk, der selv har en frivillig aktie i hønsegårdsprojektet i Kærene. 
Det har hun også i nørklerne, i SeniorRådet og i Heerups venner. Utroligt hun kan finde tid og inspiratino til det.
Men det er der en simpel opskrift på. 
“Jeg skal hjemmefra for at få inspiration udefra, for at kunne være i hverdagen,” siger Ruth Mørk, der allerede har tegnet fremtidens frivillige opgaver skarpt op. 
“Jeg har stadig lidt kræfter. Nu stopper jeg i seniorrådet, men så har jeg hønsehaven, Kulturrådet, Røde Kors og Heerups Venner,” siger hun så hurtigt, at de mange, der står i kø for at sige tillykke, næsten bliver forpustede. Hvem ved, måske det næste år er deres tur til at skifte blomster og kram ud med titlen som Årets Ildsjæl.

Annonce

Kommentarer
Top