V: Nyt folkekøkken vil tiltrække tiggere og tyve
velkommen-flygtninge_016_310316.jpg
Venstre frygter, at det nye skatteborgerbetalte Folkekøkken vil blive et mekka for personer på kant med loven. Billedet her er fra den velkomst til flygtning, som Rødovre Kommune arrangerede på Rådhuspladsen for et par år siden. Foto: Arkiv
folkekøkken eller ej Venstre er ikke begejstrede for rød bloks planer om at opføre et folkekøkken, som de frygter vil tiltrække romaer og illegale udlændinge.

Det skal være nemmere for familier, der ikke selv har penge og tid nok, at få et godt måltid mad. Sådan lyder udgangspunktet for det Folkekøkken som forligsparterne bag kommunens budget i 2018 har besluttet at starte.
Derfor klinger det, ifølge Claus Gisselmann Olsen fra Venstre, hult, når Niels Spittau fra Dansk Folkeparti og det Venstre kalder for de øvrige partier i rød blok, vil have politiet til at sikre det forladte stationscenter mod Romalejre, når et sådan Folkekøkken netop vil risikere at tiltrække romaer og andre illegale udlændinge.
“Og som hårdtarbejdende Rødovreborgere skal betale for,” skriver Claus Gisselmann Olsen i et læserbrev på side 27 i denne uges udgave af Rødovre Lokal Nyt.
“Et folkekøkken, som i øvrigt får mig til at tænke på de tidligere kommunistiske lande i Sovjetunionen, vil kunne blive et tilholdssted for de bander, der har sat tiggeri og tyveri i system. Og når Dansk Folkeparti og de øvrige partier i rød blok så samtidig vil bruge borgernes penge på bycykler, bliver det nemmere for romaer og andre at få adgang til Rødovre,” fortsætter han.

Alle skal kunne spise
I Enhedslisten afviser Peter Mikkelsen, at man skal forsikre sig imod utopiske skræmmebilleder.
“Der er nogle mennesker, som er udsatte som følge af nogle arbejdsmarkedsreformer, der gør det sværere at opretholde eks-
empelvis kontanthjælp på et niveau, hvor almindelige familier har fornuftig mad på bordet. Dem vil vi gerne være med til at sikre, så man kan få et billigt og godt måltid,” siger Peter Mikkelsen, der ikke har noget imod, hvis føromtalte grupper også nyder godt af ordningen.
“Hvis der kommer romaer i folkekøkkenet, hvad er der så galt i det? Har de ikke også ret til et måltid mad,” spørger Peter Mikkelsen, der henviser til folkekøkkenerne i København, der hverken har ført mere tiggeri eller tyveri med sig.
I Venstre synes Claus Gisselmann Olsen hellere, at man skal skabe mulighed for, at endnu flere kan klare sig selv. I stedet for at gøre endnu flere afhængig af systemet.
“En sænkelse af skatten vil skabe et råderum, der kan give øget vækst og efterspørgsel på flere medarbejdere. En hurtigere sagsbehandling vil give en hurtigere udredning og opkvalificering. Så endnu flere står klar til at tage et arbejde,” siger han.